Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof! 

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Expositie t/m 30 juni

Vloggers introduceren Thuismuseum

Thuismuseum – De meeste kunstliefhebbers dromen ervan, een leeg museum waar je helemaal in je eentje doorheen mag struinen. Geen medebezoekers die nét allemaal voor het doek staan dat jij wilt bekijken. Alleen jij en de kunst…en your daily shot of culture natuurlijk!

‘My Daily shot of Culture’ bestaat uit een groep cultuur-enthousiastelingen die alles rond kunst en cultuur vastleggen via vlogs. Hun doel – mensen enthousiasmeren en stimuleren om zelf op pad te gaan en de mooie wereld van de kunst en cultuur te ontdekken. Nu momenteel op pad gaan niet kan, zijn ze met een nieuw concept gekomen: Thuismuseum.nl

De vloggers van ‘My Daily Shot of Culture’ hebben ervoor gezorgd dat ondanks dat musea dicht zijn, wij, de kunstliefhebbers, toch nog deze musea kunnen bezoeken. In een virtuele tour wordt je meegenomen naar een museum, en struin je samen met ‘My Daily Shot of Culture’ door het verlaten museumgebouw. Zoveel te bekijken en er niet eens voor te hoeven lopen. 

Deze vlogs zijn gratis te bekijken, zonder een museumkaartje te kopen kan je toch het museum ontdekken. Momenteel heeft de kunstsector het niet heel makkelijk, dus zou je het museum wel willen steunen, kan dit door te doneren. 

Momenteel staan er al drie vlogs online, van onder andere het Eye Filmmuseum en Hermitage Amsterdam. Voor meer informatie kun je naar de site van thuismuseum gaan. 

Thuismuseum