Dorpswandeling in Laren met gids en rondleiding

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Laren

Prijs

€ 25,-

Exclusief entree Singer Laren a €17,-. Museumkaarthouders kunnen gratis naar binnen.

Data

Dit programma is beschikbaar op:

Weer en Wind  Singer Laren Anton Mauve Weer en Wind Singer Laren Anton Mauve
r
Rondleiding 24 november

Weer en Wind in Singer Laren

Bezoek samen met een gids de tentoonstelling Weer en Wind. Avercamp tot Willink in Singer Laren. Naast deze bijzondere rondleiding behoort ook een wandeling door het bijzondere kunstenaarsdorp Laren tot dit programma.

Met de komst van de herfst had de tentoonstelling niet op een beter tijdstip kunnen komen. De ruim 100 verrassende kunstwerken uit de afgelopen vier eeuwen zijn allen afkomstig van Nederlandse kunstenaars die meesters waren in het verbeelden van mooi, dreigend of extreem weer.

Thema’s als ‘storm en regen’ en ‘koud en guur’ zijn terug te zien in de indrukwekkende landschappen van oude meesters als Cornelis Jacobsz van Culemborch, maar komen ook terug in nieuwer werk zoals dat van Robert Zandvliet. Naast de beelden biedt de tentoonstelling ook gedichten uit de publicatie Weer en Wind, die de werken ondersteunen en aanvullen.Volgend op de tentoonstelling, voert een dorpswandeling je langs de historische hoogtepunten van kunstenaarsdorp Laren. Tijdens de wandeling kom je onder andere langs het vroegere huis van Anton Mauve, bezoek je de schilderplek van William Singer en de plaats waar Mondriaan al abstraherend zijn nieuwe vormtaal vond. Al met al: een echte herfstige middag in het historisch boeiende kunstenaarsdorp Laren.