Voor Jan Sluijters (1881-1957) is momenteel veel belangstelling. Logisch, hij was in zijn tijd immers dé portretschilder van Nederland.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€27.50,- met Museumkaart

€37.50,- zonder Museumkaart

Plaats

's Hertogenbosch

Data & Tijd

29 december & 11 januari
14.00 tot 16.00 uur

r
Workshop Meerdere data

Workshop en rondleiding Jan Sluijters

Maar over zijn jonge jaren, waarin hij experimenteerde met zo’n beetje alle –ismen van de avant-garde werd niet eerder een tentoonstelling georganiseerd. Vijftien jaar lang experimenteert hij met bijna alle nieuwe kunststromingen op zoek naar zijn eigen stijl.

De tentoonstelling 'Jan Sluijters. De wilde jaren' toont het werk van Jan Sluijters naast dat van de avant-gardisten die hem in Parijs inspireerden zoals Kees van Dongen, Henri Matisse en Georges Braque en de Nederlandse modernisten als Piet Mondriaan en Leo Gestel wiens werk hij op zijn beurt weer beïnvloedde.

Word geïnspireerd door o.a. Sluijters werk Cubistisch damesportret tijdens een rondleiding met gids door de tentoonstelling. Hierna maakt je tijdens een workshop in het museum je eigen kubistisch zelfportret.

Net als Sluijters krijg je eerst een korte les in portrettekenen, om vervolgens je portret te verknippen en er een Kubistisch werk van te maken. Je portret krijg je uiteraard mee naar huis in een passe-partout.

Boeken en Beschikbaarheid