All over - Acts of Love
All over - Acts of Love. Foto: Alwin Poiana
All over - Acts of Love. Foto: Alwin Poiana
OUD AGENDAITEM

All Over - Acts of Love

ICK & Toneelgroep Oostpool – In All Over – Acts of Love geven dansers en spelers hun driften en totale overgave aan de liefde. Er vindt een ontmoeting plaats tussen twee vreemden die elkaar al jaren lijken te kennen. Ze worden verliefd in een grote stad, tegen de achtergrond van een wereld die verwoest dreigt te raken. De voorstelling dwingt om onszelf af te vragen hoe we om moeten gaan met liefde in een wereld die steeds duidelijker aangeeft dat het zo niet langer gaat.

Choreografen Emio Greco & Pieter C. Scholten en regisseur Marcus Azzini bewonderen elkaars werk. In All Over – Acts of Love komt die bewondering samen in een voortdurende flirt tussen twee theaterdisciplines. Marcus Azzini: ‘Liefhebben is een aaneenschakeling van momenten van overgave. Het vraagt om een bereidheid, een beschikbaarheid die niets te maken heeft met ideeën of vaste structuren.’

Marcus Azzini is artistiek leider van Toneelgroep Oostpool. Hij maakt beeldend en fysiek theater. Zijn werk is gebouwd rond de vraag: Wat betekent het om mens te zijn? In zijn regies streeft Azzini naar de verbeelding van het persoonlijke, de directe lichamelijke en emotionele verhouding van een mens tot andere mensen en de wereld. 

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten werken al sinds 1995 samen en zijn oprichters van ICK Amsterdam. Greco en Scholten ontwikkelen met hun werk een nieuw dansvocabulaire waarin plaats is voor kwetsbaarheid en de fysieke impulsen van het lichaam. De zoektocht naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam is een belangrijke drijfveer voor hun dansproducties.

 

All Over – Acts of Love is van 19 oktober t/m 13 december 2019 op meerdere locaties door het land te bekijken. Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.