Foto: Rien de Jager
OUD AGENDAITEM

Amsterdam Roots Festival

Amsterdam Roots Festival - Amsterdam Roots Festival, dat in 1983 begon als Africa Roots Festival, kende de afgelopen decennia verschillende gedaantes. Stond het een aantal jaar geleden nog bekend als een werldmuziekfestival, anno 2019 draait het bij Amsterdam Roots om een multidisciplinair programma van artiesten die zich laten inspireren door hun, vaak gemengde, culturele achtergrond.

Van 2 tot en met 10 juli 2019 wordt een podium geboden aan onder meer muziek, theater, film en circus op meerdere locaties in Amsterdam. De ‘roots’ van artiesten en publiek staan centraal op het festival dat de diepte in duikt met een divers, kwalitatief programma voor jong en oud. Komende editie kijkt Roots uit naar samenwerkingen met Bimhuis, Pakhuis de Zwijger, Rialto, Hotel Arena en Doka (Volkshotel) en keert voor de 22e keer terug naar het Oosterpark voor Roots Open Air.

Naast het gratis toegankelijke Roots Open Air op zondag 7 juli in het Oosterpark zijn er ook dit jaar weer veel samenwerkingen. Op 2 juli opent ARF in Pakhuis de Zwijger met de presentatie van het Rootszoekers project: eigenzinnige performances van drie jonge multidisciplinaire theatermakers. In bioscoop Rialto is het werk van twee jonge vrouwelijke filmmakers uit Argentinië en Burkina Faso te zien.

De thematische stadstour Sites Of Memory keert dit jaar terug en in het Bimhuis zijn drie dagen lang concerten gepland, waaronder twee veelbelovende Nederlandse premieres. Uniek is het concert van Canadese operazanger Jeremy Dutcher die speciaal hiervoor naar Nederland komt en het Indiase dubbelconcert met topmuzikant Sarathy Korwar en het Nederlandse The Nordanians. In Doka in het Volkshotel wacht bezoekers een prikkelend nachtprogramma met Nederlandse (live)acts. Ook legt het festival de rijke ‘Nederlandse’ eetcultuur onder de loep met een foodtour in Amsterdam Oost en op de Roots Bazaar in het Oosterpark.

ARF zoekt naar de betekenis van en achter identiteit. Hoe verhoudt dat zich tot je culturele achtergrond en op welke manier verwerken kunstenaars dat in hun werk? Kom het vanaf 2 juli beleven! Denk, kijk en luister mee, maar kom vooral genieten van al het moois op Amsterdam Roots Festival.

Amsterdam Roots Festival vindt plaats van 2 t/m 10 juli 2019.

Klik hier voor meer informatie.