Gezicht op mej. W.A.H. Crol die restanten van kunstwerken (beelden) onderzoekt op de binnenplaats van Museum Boymans, 1940. Bron Stadsarchief Rotterdam.
Johannes Bob van Rhijn, Bezoekers bekijken een maquette gebaseerd op het opbouwplan van Rotterdam op de tentoonstelling Nederland bouwt in Baksteen in het Museum Boijmans. Bron: Stadsarchief Rotterdam.
Gezicht op de door het Duitse bombardement getroffen binnenstad van Rotterdam, gezien vanaf het Land van Hoboken (met rechts Museum Boymans), 14 mei 1940. Bron: Stadsarchief Rotterdam.
OUD AGENDAITEM

Boijmans in de oorlog: Kunst in de verwoeste stad

Boijmans presenteert een veelzijdige tentoonstelling openheid over de eigen rol tijdens de oorlog en belicht het kunstleven in de verwoeste stad. Verhalen van Rotterdammers worden nu verzameld en maken deel uit van de tentoonstelling.

De geschiedenis van Museum Boymans tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt uitgelicht in de tentoonstelling ‘Boijmans in de oorlog. Kunst in de verwoeste stad’. De tentoonstelling gaat in op de rol en de positie van het museum. Bezoekers worden meegenomen naar het verleden en uitgenodigd tot reflectie: hoe zouden wij nu zelf omgaan met de dilemma’s van toen? De niet onomstreden museumgeschiedenis wordt verteld in de context van het artistieke leven in de stad. Wat was de invloed van de oorlog en de bezetting op kunstenaars in Rotterdam?

Kunst in de verwoeste stad loopt van 13 oktober 2018 t/m 27 januari 2019. 

Klik hier voor meer informatie.