Sea of Tranquillity, the Museum (expositiezicht, model and kapitein), 2010, Hans Op de Beeck 2010, Gesamtkunstwerk, circa 500 sq. Beeld: Hans Op de Beeck/Het Scheepvaartmuseum.
Sea of Tranquillity (film still), 2010, Hans Op de Beeck 2010. Beeld: Hans Op de Beeck/Het Scheepvaartmuseum.
Sea of Tranquillity (film still), 2010, Hans Op de Beeck 2010. Beeld: Hans Op de Beeck/Het Scheepvaartmuseum.
OUD AGENDAITEM

Hans Op de Beeck: Sea of Tranquillity

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam presenteert de tentoonstelling Sea of Tranquillity van kunstenaar Hans Op de Beeck. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een imaginair mysterieus en decadent cruiseschip. De internationaal gerenommeerde kunstenaar uit België raakte in West-Frankrijk geïnspireerd door de scheepswerven van Saint Nazaire, waar de grootste cruiseschepen ter wereld worden geproduceerd. Nu is Sea of Tranquillity tot en met 9 juni 2019 te zien in Het Scheepvaartmuseum. 

Raadselachtig beeld van een mythisch cruiseship
Sea of Tranquillity is een totaalbeleving bestaande uit een fictiefilm zonder dialoog en een tentoonstelling met een oplichtende scheepsmaquette, levensechte sculpturen vitrines en meubilair. De installatie schept een duister en raadselachtig beeld van een mythisch cruiseschip. De film bestaat uit sfeervolle opnames met acteurs en honderden figuranten waarbij de kijker onderdeel wordt van een schip dat feitelijk (nog) niet bestaat. Zowel de film als de tentoonstelling tonen een toekomstvisie die bewondering en verafschuwing oproept. Hans Op de Beeck

Hans Op de Beeck(1969, Turnhout België) heeft vele talenten en kiest niet enkel één discipline, maar werkt met verschillende kunstuitingen. Op de Beeck realiseert grote installaties, sculpturen, films, tekeningen, schilderijen en foto’s. Voor Sea of Tranquillity componeerde hij ook de muziek. Vaak is zijn werk een reflectie op onze complexe samenleving en universele onderwerpen die daarmee samenhangen zoals zingeving en sterfelijkheid. Hans Op de Beeck woont en werkt in België en exposeert regelmatig in musea en op grote internationale kunstevenementen zoals biënnales.

Sea of Tranquillity, het museum (expositiezicht, 2010, Hans Op de Beeck 2010, Gesamtkunstwerk, circa 500 sq. Beeld: Hans Op de Beeck/Het Scheepvaartmuseum.

Sea of Tranquillity loopt van 8 september 2018 t/m 9 juni 2019. 

Klik hier voor meer informatie.