Lily van der Stokker, Huh (installation view, Koenig & Clinton, New York), 2014, eigendom van de kunstenaar en Koenig & Clinton, Brooklyn. Beeld: Jeffrey Sturges, Brooklyn.
Lily van der Stokker, The tidy kitchen (detail), 2015, Hammer Museum, Los Angeles.
OUD AGENDAITEM

Lily van der Stokker: Friendly Good

In het najaar presenteert het Stedelijk Museum een overzicht van het werk van Lily van der Stokker (1954), met onder andere tekeningen en muurschilderingen, van de late jaren tachtig tot nu. De tentoonstelling Lily van der Stokker: Friendly Good is de meest uitgebreide presentatie in een museum tot nu toe en een aantal werken is nog niet eerder in Nederland getoond.

Conservator Leontine Coelewij: ‘Lily van der Stokker heeft met haar uitbundige, decoratieve tekeningen en monumentale muurschilderingen een omvangrijk en eigenzinnig oeuvre opgebouwd. In haar werken verwijst ze naar schoonheid, vriendschap en vriendelijkheid, maar ook naar alledaagse bezigheden zoals schoonmaken, opruimen en doktersbezoek. Zij doet dat zonder ironie of cynisme.’

Met haar gebruik van teksten is Van der Stokkers werk sterk geworteld in de traditie van de conceptuele kunst.  Zij gebruikt, net als haar conceptuele voorgangers (Joseph Kosuth, Lawrence Weiner, Robert Barry), tekst om het wezen van de kunst te onderzoeken, maar stelt daarbij hele andere vragen aan de kunst. Mag je ook mislukkingen laten zien? Mag kunst ook onwaar zijn? Of grappig en lief?

Friendly Good loopt van 27 oktober 2018 t/m 24 februari 2019. 

Klik hier voor meer informatie.