Beeld: Dickenstheater, Glasplaten Venetië
Beeld: Dickenstheater, Dickens en de Kerstengel
Beeld: Dickenstheater, Dickens en De Stemmen van de klokken
OUD AGENDAITEM

Met het Dickenstheater Laren naar Londen, Frankrijk, Italië en de Kerst

Charles Dickens hield van reizen en dat element wordt ieder theaterseizoen belicht in het Dickenstheater Laren. In dit kleine theater in Victoriaanse stijl laat schrijver/regisseur Else Flim het publiek via de toverlantaarn met glasplaten op reis gaan. Charles Dickens-acteur Aad Kok geeft, in zijn rol van Dickens, informatie over zijn leven in een aantal landen en vertolkt de verhalen van Dickens.

Op zondag 11 november begint om 14:00 de voorstelling met het verhaal ‘Meneer Bumbles Aanzoek’ uit ‘Oliver Twist’. Dickens woonde regelmatig in Frankrijk en soms maandenlang in Parijs. Het publiek bezoekt in de première ‘Verblijf in Frankrijk’ dat land. Na de pauze volgt ‘Een Magic Lantern bezoek aan Parijs’. Daarna komt men tijdens de première van ‘Een peetvader in Bloomsbury’ terecht in die Londense wijk, waar het doopfeest bij de familie Kitterbell door het gedrag van de peetvader behoorlijk uit de hand loopt. 

Zondag 25 november, 14:00: een voorstelling waar het Dickenstheater een reis maakt naar Italië in de tijd van Dickens, ‘Verblijf in Italië’. Het verhaal ‘De stemmen van de klokken’ schreef Dickens toen hij met zijn gezin een jaar in Genua woonde. In Dickens’ tijd was ‘The Chimes’ populairder dan ‘A Christmas Carol’. Vincent van Gogh schreef in een brief aan zijn broer Theo dat hij als voorbereiding op de kersttijd alweer was begonnen met het lezen van ‘The Chimes’! Het intermezzo gaat over het gedicht ‘The Ivy Green’ uit ‘The Pickwick Papers’, een ode aan de altijd groene klimopplant, in een compositie van Henry Russell. Daarna begint het eerste kwartier van ‘De stemmen van de klokken’, het verhaal ‘The Chimes’ in een vertaling van Else Flim. Na de pauze volgen het 2e, 3e en 4e kwartier van dit verhaal over de pakjesbezorger en briefbesteller Toby Veck die in weer en wind, vorst en sneeuw, bij de kerkdeur staat te wachten op werk en net als Dickens onder indruk raakt van het geluid van de vele kerkklokken in de stad.

Op vrijdagavond 14 december, 20:00, zondagmiddag 23 december en woensdag 26 december om 14:00 zal het Dickenstheater de kerstvoorstellingen van dit jaar presenteren. De verhalen ‘Een peetvader in Bloomsbury’ en ‘Scrooge, een Kerstverhaal/A Christmas Carol’ zullen worden voorgedragen. 

De prijs bedraagt €15,00 per kaartje, dit is inclusief een kop koffie, thee of frisdrank. De voorstellingen duren inclusief pauze ruim 2 uur. Kaartjes zijn te bestellen via dickens@ziggo.nl of telefonisch op het nummer 035 8872376. Kijk op de website voor meer informatie.

Let op! Alleen op 2e Kerstdag zijn er nog plekken beschikbaar.