Beeld: Levon Biss
OUD AGENDAITEM

Microsculpture - insecten fotografie van Levon Biss

Natuurhistorisch Museum Maastricht - In de tentoonstelling Microsculpture toont de beroemde Britse fotograaf Levon Biss een serie foto’s van insecten die elk werden opgebouwd uit duizenden microscopische foto’s. Beestjes die je anders met het blote oog nauwelijks kunt zien, werden in de foto’s van Biss wel drie meter groot. Het resultaat is verbluffend. Je ziet de intense kleuren en structuren tot in de kleinste details. Zo zijn insecten nog nooit eerder gefotografeerd.

De insecten uit Microsculpture komen uit de collectie van het Oxford University Museum of Natural History, waar Microsculpture in mei 2016 in première ging. Biss fotografeerde zelfs insecten die Charles Darwin meebracht van zijn reizen. Omdat Biss als fotograaf de hele wereld over reisde, wilde hij tijdens zijn periodes thuis aan een eigen project werken. Door toedoen van zijn zoontje, die op een dag een kever mee naar binnen nam en deze onder de microscoop bekeek, raakte Biss gefascineerd door insecten. Hij zocht contact met dr. James Hogan, entomoloog van het Oxford University Museum of Natural History. Hogan besloot medewerking te verlenen en ‘leende’ insecten uit de collectie van het museum uit aan Biss.

De tentoonstelling Microsculpture - The insect photography of Levon Biss is te zien van 8 december 2018 t/m 21 april 2019 in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Klik hier voor meer informatie.