Joost Krijnen, Zonder titel, 2019, Zeefdruk op papier
OUD AGENDAITEM

Raster Blaster

Provinciehuis Haarlem - In de nieuwe Dreefexpositie Raster Blaster staat de zeefdruktechniek centraal. Zeven Noord-Hollandse kunstenaars zijn uitgedaagd om de halftone-techniek (raster) te integreren in hun werk. Vanaf 10 mei zijn installaties en zeefdrukken te zien van Matthew Allen, Rob Bouwman, Graphic Surgery, Joost Krijnen, Clary Stolte, Vincent Uilenbroek en Marjolijn de Wit.

In halftone-kunstwerken worden verschillende gradaties in kleur gesimuleerd. Pop Art-kunstenaars als Andy Warhol maakten o.a. gebruik van deze techniek. Voor deze expositie is onder leiding van kunstenaar Vincent Uilenbroek, eigenaar van het Haarlemse zeefdrukatelier Studio Onvervalst, geëxperimenteerd en samengewerkt. Iedere kunstenaar heeft de halftone-techniek met zijn eigen, veelal abstracte beeldtaal geïntegreerd. Zo zijn nieuwe beelden ontstaan, met een herkenbare signatuur van iedere kunstenaar.

In de reeks Dreefexposities wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.

Klik hier voor meer informatie over Raster Blaster, van 10 mei t/m 5 juli 2019 te zien in het Provinciehuis in Haarlem.