Forever Tabea Martin © Nelly Rodriguez
OUD AGENDAITEM

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch - In 2019 vindt van do 1 t/m zo 11 augustus de 35ste editie van Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch plaats. Traditiegetrouw brengt Boulevard veel voorstellingen uit Nederland en Vlaanderen. Makers van verder weg komen dit jaar uit onder meer Canada, Libanon, Italië, Engeland en Zwitserland. Boulevard biedt grootse premières en intiem experiment in theaters en op unieke locaties zoals in loodsen, op pleinen en in kerken. Nieuw is dit jaar BLVR&D; het laboratorium van Boulevard.

Aan de voet van de St. Janskathedraal vind je het Festivalplein met zijn theater in tentjes, muziektheater en gratis concerten in het BLVRD Theater, gratis voorstellingen in de disciplines theater, dans, mime en circus op het Pleinpodium midden op het plein en in de felgekleurde minitheaters de Block Boxen. Daarnaast is er het Jo-sephkwartier, de plek voor ontmoeting en experiment. Ook hebben we zoals ieder jaar voorstellingen, concerten en installaties op podia – zoals Theater aan de Parade en Verkadefabriek – en op speciale locaties in en om ’s-Hertogenbosch zoals de Mariakerk in Vught en een bouwterrein op de Groote Wielen. Nieuw is dit jaar BLVR&D; het laboratorium van Boulevard. Hier kunnen deskundigen uit de podiumkunsten én publiek elf dagen lang wer-ken, projecten ontwikkelen en experimenteren. Deze openbare plek in Theater aan de Parade functioneert als een Research & Development plek voor het festival, podiumkunst en samenleving.

Het festival opent met de Nederlandse première van coproductie De Living van Ersan Mondtag/NTGent met hip-hop zussen Les Mybalés. Boulevard toont 25 Nederlandse premières, waaronder o.a.: dansvoorstelling Augusto van Alessandro Sciarroni (IT) waarin de lach de boventoon voert, True Copy van BERLIN (BE) over het snijvlak tussen realiteit en fictie en Animal Triste van Mélanie Demers (CA) over misschien wel de meest treurige dier-soort die er bestaat: de mens. 

Boulevard toont natuurlijk ook de fijnste en mooiste makers uit Nederland. Zo presenteert het festival Het Nationale Lied van Wunderbaum, waarin we ons door volksmuziek laten verbinden (of juist niet..) en de PARTY DIA-LOGUES van Theater Artemis, waarbij volwassenen zich door jongeren tot een laatste disco laten verleiden. Midden in de stad staat een klein apotheekgebouw van Dries Verhoeven, waarin het intrigerende Happiness te bezoeken is. 

Dat en nog heel veel meer… op Theaterfestival Boulevard 2019. Waar makers 11 dagen tonen hoe de mens greep op de onberekenbare werkelijkheid probeert te krijgen. Velen doen suggesties, mijmeren over nieuwe we-relden of schenken troost. Sommigen gaan zelfs een stap verder. Ze bieden hoop.

Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 1 t/m 11 augustus 2019.

Klik hier voor meer informatie.