Persfoto WIEDEEDHET, BonteHond
Meerdere locaties 27 september 2020 - 31 januari 2021

WIEDEEDHET?

Theatergezelschap BonteHond - Statige landhuizen, luxueuze cruises, glooiende landschappen, butlers en kamermeisjes en… een mysterieuze moord. De whodunnit (who [has] done it?) is al sinds jaar en dag een succesvol format vol spanning en intrige. Eind september gaat WIEDEEDHET van BonteHond in première, een whodunnit voor 6+ en alle waarom-vragers. WIEDEEDHET gaat op 27 september in première in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere en is tot februari 2021 te zien in theaters door het hele land.  

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar? WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat uiteindelijk opgelost moet worden.. Met WIEDEEDHET sporen de makers aan vragen te stellen en proberen die zelf te beantwoorden. De voorstelling gaat over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. We zijn allemaal detectives en de aanwijzingen liggen in deze voorstelling voor het oprapen.  

Regisseur René Geerlings zegt over de voorstelling: ‘vroeger, toen ik klein was, mocht ik van mijn ouders soms meekijken naar Miss Marple, een tv-serie over een oude, slimme vrouw die moorden en mysteries oploste in en rondom haar Engelse dorp. Ik was daar als kind echt dol op, omdat het eigenlijk niet helemaal voor kinderen bedoeld was en daarom op heel veel lagen spannend was om naar te kijken. Je moest goed opletten want alles kon een aanwijzing zijn en iedereen was verdacht. Nu, met WIEDEEDHET, ga ik dan eindelijk mijn eigen Agatha Christie maken met een gedroomd team aan acteurs en creatieven. Maar dan wel bedoeld voor 6+, zonder kinderachtig te zijn. Een voorstelling vol dubbele bodems, suspense en op een grappige manier spannend. En heel erg Engels natuurlijk. ”

Klik hier voor meer informatie!