Amsterdam 10 juli 2021 - 31 oktober 2021

Zo te zien

NEMO - Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet, wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen?

Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum. In de nieuwe familietentoonstelling Zo te zien ontdek je hoe je ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan zien. Ervaar hoe je met echolocatie of een taststok kunt kijken en hoe technologische hulpmiddelen kunnen helpen nog beter waar te nemen. 

Naast de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten in het museum rondom het zintuig 'zien' en proefjes voor thuis op de website van NEMO. In een demonstratie worden nieuwe technologische ontwikkelingen getest, zoals de nieuwste bril met gezichtsherkenning. In De Werkplaats staan objecten gerelateerd aan het thema, zoals warmtebeeldcamera’s (bruiklenen Ministerie van Defensie), een replica Van Leeuwenhoek-microscoop (bruikleen Rijksmuseum Boerhaave) en een röntgenbuis uit eigen collectie. Bezoekers kunnen meedoen aan een workshop over communiceren in codetaal.

Allemaal te zien in Zo te zien!

Klik hier om tickets te bestellen!