De Noord/Zuidlijn Tour: ondergrondse rondleiding met gids

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Prijs en data

Privegids v.a. €250,- met een maximum van 15 personen.
Groepstarief op basis van groepsgrootte en aantal gidsen.

Plaats

Startlocatie: Amsterdam Centraal

Foto: Ge Dubbelman / Hollandse Hoogte Foto: Ge Dubbelman / Hollandse Hoogte
r
Kunst op station Rokin. Kunstenaars: Daniel Dewar & Grégory Gicquel. Foto: Jorrit 't Hoen Kunst op station Rokin. Kunstenaars: Daniel Dewar & Grégory Gicquel. Foto: Jorrit 't Hoen
Rondleiding Op aanvraag

De Noord/Zuidlijn van Amsterdam

Na 15 jaar boren, rails aanleggen en testritjes rijdt de Noord/Zuidlijn sinds 21 juli 2018 voor iedereen. De metrolijn, en daarmee onze ondergrondse stadswandeling, bestaat nu 3 jaar. De architectuur en kunstwerken op de stations zijn zo indrukwekkend dat De Noord/Zuidlijn Tour is uitgegroeid tot de succesvolste rondleiding van De Culturele Agenda! 

Leer het metrotraject kennen onder leiding van onze gids en luister naar anekdotes en interessante feitjes over de beruchte ontstaansgeschiedenis van deze befaamde ondergrondse. De lijn is uniek in de wereld door de unieke bouwmethoden en de enorme uitdagingen van een stad die in een moeras gebouwd is. De ingenieurs hebben alle registers opengetrokken om bijna onmogelijke klussen te klaren zoals boren in een verzakte binnenstad en de aanleg van de diepe stations.

De lijn zorgde vanaf het begin voor kritiek en discussies, maar ook voor nieuwsgierigheid en verwondering. Frank Driessen, oud-voorlichter van de Noord/Zuidlijn, of kunsthistorica Willemijn van Breda nemen je mee. De metro rijdt in 16 minuten van Noord naar Zuid maar tijdens deze tour krijg je gedurende 2 uur van alles te zien. Je wordt bijgepraat over de techniek, architectuur en de kunst langs de Noordzuidlijn. De architecten en kunstenaars hebben elk station een eigen identiteit gegeven en bieden op deze manier oriëntatie aan jou en je medereizigers. Zie en ontdek de hoogtepunten die de nieuwste metrolijn aan Amsterdam schenkt.

Let op: Voor de tour is een geldig vervoerbewijs nodig. Dit betekent een opgeladen OV chipkaart of een GVB dagpas. Daarnaast dienen de deelnemers zich te houden aan huisregels van de GVB en aan de dan geldende coronaregels

Vraag naar de mogelijkheden