Na 15 jaar boren, rails aanleggen en testritjes rijdt de Noord/Zuidlijn sinds de zomer voor iedereen. Bezoek met De Culturele Agenda dé Noord/Zuidlijn van Amsterdam.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€22,50 - exclusief vervoersbewijs

Plaats

Amsterdam 

25-05-2019

11:00 - 13:00 0 tickets beschikbaar

01-06-2019

11:00 - 13:00 20 tickets beschikbaar

15-06-2019

11:00 - 13:00 20 tickets beschikbaar
Foto: Ge Dubbelman / Hollandse Hoogte Foto: Ge Dubbelman / Hollandse Hoogte
r
Rondleiding Meerdere data

De Noord/Zuidlijn van Amsterdam

De lijn is uniek in de wereld, niet door zijn lengte (maar 10 kilometer) en ook niet door de aantallen passagiers per dag maar wel door de unieke bouwmethoden en de enorme uitdagingen van een stad die in een moeras gebouwd is. De ingenieurs hebben alle registers opengetrokken om bijna onmogelijke klussen te klaren, zoals de passage van Centraal Station, boren in een verzakte binnenstad en de aanleg van de diepe stations.

De lijn zorgde vanaf het begin voor kritiek en discussies, maar ook voor nieuwsgierigheid en verwondering. Frank Driessen, oud-voorlichter van de Noord/Zuidlijn, of Willemijn van Breda neemt je mee tijdens een rondleiding op de nieuwe route.

De metro rijdt in 16 minuten van Noord naar Zuid maar tijdens deze tour krijg je gedurende 2 uur van alles van de Noord/Zuidlijn te zien. Je wordt bijgepraat over de techniek (4 verschillende tunnelbouwmethoden zijn toegepast), de architectuur en de kunst langs de Noordzuidlijn. De architecten en kunstenaars hebben elk station een eigen identiteit gegeven en bieden op deze manier oriëntatie aan jou en je medereizigers.

Zie en ontdek de hoogtepunten die de nieuwste metrolijn aan Amsterdam schenkt.  Let op: Voor de tour is een geldig vervoerbewijs nodig. Dit betekent een opgeladen OV chipkaart of een GVB dagpas.