Ontdek Koninklijk Amsterdam tijdens een bezoek aan de koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal Station én het Koninklijk Paleis Amsterdam. 

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amsterdam

Prijs

€39,50,- Regulier

€29,50,- Met Museumkaart

Data

Dit programma wordt verplaatst

r
Rondleiding Wordt verplaatst

Koninklijk Amsterdam

De stad Amsterdam heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld voor de Koninklijke Familie. En dat is nog steeds zichtbaar. Het Koninklijk Paleis Amsterdam is het meest bekende voorbeeld, maar een verborgen pareltje is de koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal Station. Samen met een echte kenner bezoekt u deze dag beide majestueuze locaties.

Koninklijke wachtkamer
U wordt ontvangen op spoor 2B van Amsterdam Centraal station. Verborgen achter een gouden hek bevindt zich hier een parel speciaal ontworpen voor onze Koninklijke Familie; de koninklijke wachtkamer. In dit koninklijke vertrek vertoefde de Koninklijke Familie alvorens op reis te gaan per trein of op buitenlandse gasten te wachten. De wachtkamer is gerestaureerd en is een prachtig voorbeeld van een typisch Cuyperiaans gesammtkunstwerk. Tevens zijn de neo-gothische architectuur, meubels en stoffering  volledig op elkaar afgestemd. De wachtkamer wordt die dag speciaal voor leden van Natuurmonumenten geopend voor  een rondleiding door deze prachtige ruimte.

Naast de koninklijke wachtkamer bevindt zich Restaurant 1e Klas, waar u na de rondleiding wordt verwacht voor koffie of thee met een taartje.

Koninklijk Paleis Amsterdam
Vervolgens wandelt u naar het Koninklijk Paleis Amsterdam voor een rondleiding door dit bijzondere gebouw op de Dam. Want wist u dat het Koninklijk Paleis Amsterdam in 1648 ontworpen is als stadhuis? Met de komst van Koning Lodewijk Napoleon in 1808 veranderde het stadhuis in een paleis. De prachtige en unieke collectie empiremeubelen, pendules en kroonluchters herinneren aan deze tijd.

Na deze dag weet u alles over deze prachtige locaties die zo’n belangrijke rol spelen voor de Koninklijke Familie, in het verleden én heden!