Ontdek Koninklijk Amsterdam tijdens een bezoek aan de koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal en het Koninklijk Paleis Amsterdam.

PROGRAMMA
INFO
Plaats

Amsterdam

Prijzen

Privegids v.a. €250,- met een maximum van 20 personen.
Groepstarief op basis van groepsgrootte en aantal gidsen.

r
Rondleiding Op aanvraag

Koninklijk Amsterdam

Het Koninklijk Paleis is een bekend voorbeeld van een gebouw dat gebruikt wordt door het Koninklijk Huis, maar een verborgen parel is de koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal Station. Samen met een echte kenner bezoeken jullie beide vorstelijke locaties.  

Koninklijke wachtkamer
Verborgen achter een gouden hek bevindt zich een ruimte speciaal ontworpen voor  de leden van ons Koningshuis; de koninklijke wachtkamer. Dit majestueuze vertrek  werd vanaf het einde van de negentiende eeuw doorde Koninklijke Familie gebruikt wanneer zij per trein op reis ging, of voor de ontvangst van buitenlandse gasten. De wachtkamer iis een prachtig voorbeeld van een Gesamtkunstwerk, ontworpen door architect Pierre Cuyper. De neo-gotische architectuur, meubels en stoffering zijn volledig op elkaar afgestemd. De wachtkamer wordt exclusief voor jullie geopend voor een rondleiding.

Koninklijk Paleis Amsterdam
Vervolgens wandelen jullie naar het Koninklijk Paleis Amsterdam voor een rondleiding.Dit bijzondere gebouw op de Dam werd  in 1648 ontworpen  als stadhuis. Met de komst van Koning Lodewijk Napoleon in 1808 veranderde het stadhuis in een paleis. De prachtige en unieke collectie ‘empire-meubels’, pendules en kroonluchters herinneren aan deze tijd.

Na deze dag weten jullie alles over deze prachtige locaties die zo verbonden zijn met de Koninklijke Familie, in het verleden én in het heden.

Vraag naar de mogelijkheden