Na 15 jaren boren, rails aanleggen en testritjes maken, rijdt er sinds juli eindelijk een metro tussen Amsterdam Noord en Zuid. Bezoek deze gloednieuwe metrolijn met jouw groep onder begeleiding van een gids.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijs

Op aanvraag

Data en tijden

maandag t/m zondag
10:00 – 18:00 uur

25-05-2019

11:00 - 13:00 0 tickets beschikbaar

01-06-2019

11:00 - 13:00 20 tickets beschikbaar

15-06-2019

11:00 - 13:00 20 tickets beschikbaar
r
Rondleiding Meerdere data

Noord/Zuidlijn-tour met gids

De lijn is uniek in de wereld, niet vanwege de lengte (maar 10 kilometer) en ook niet vanwege de passagiersaantallen per dag, maar wel vanwege de unieke bouwmethoden en de enorme uitdagingen van een stad die in een moeras gebouwd is. De ingenieurs hebben alle registers opengetrokken om bijna onmogelijke klussen te klaren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van de passage van het Centraal Station, aan boren in een verzakte binnenstad en aan de aanleg van de diepe stations.

De plannen voor de Noord/Zuidlijn zorgden van begin af aan voor kritiek en discussies, maar ook voor nieuwsgierigheid en verwondering. Ben jij ook benieuwd naar het verhaal van de nieuwe metrolijn van Amsterdam? Frank Driessen, oud-voorlichter van de Noord/Zuidlijn of gids Willemijn van Breda, neemt je mee op tour langs de nieuwe route.

De metro rijdt in slechts 16 minuten van Noord naar Zuid, maar in onze tour krijg je gedurende 2 uur alle uithoeken van de Noord/Zuidlijn te zien. Je wordt bijgepraat over de techniek (zo zijn er vier verschillende tunnelbouwmethoden toegepast), de architectuur en de kunst langs de Noord/Zuidlijn. Architecten en kunstenaars hebben elk station een eigen identiteit gegeven en bieden op deze manier oriëntatie aan jou en jouw medereizigers.

Ontdek als groep de hoogtepunten die de nieuwste metrolijn aan Amsterdam schenkt. Er is tijdens de rondleiding audio-ondersteuning mogelijk.

Let op: Voor de tour is een geldig vervoerbewijs nodig. Dit betekent een opgeladen OV-chipkaart of een GVB-dagpas.

Vraag naar de mogelijkheden