Instagram

instagram culturele agenda

Zo’n Verkade koekje ziet er lekker uit, maar sta je wel eens stil bij haar verpakking? Want het ontwerp van die verpakking, en zelfs de vorm van eten zelf, heeft veel meer invloed op ons eetpatroon dan we denken! Nog tot eind deze week vertelt @designmuseumdenbosch in hun tentoonstelling “Food is Fictie” hier meer over.

11 uur eerder
instagram culturele agenda

In de tentoonstelling “Relieken” maak je kennis met kunstwerken die geloof uitbeelden: niet alleen in Maria of Boeddha, maar ook in grote voetbalhelden! Dit huisaltaartje voor Diego Maradona - met één haar van de voetballer zelf - en de bijzondere verhalen achter oude, moderne en persoonlijke relieken zijn nu te zien in @museumcatharijneconvent in Utrecht.

2 dagen eerder
instagram culturele agenda

Bali is een geliefd vakantieoord, maar heeft ook een minder idyllische kant... In @museumvolkenkunde reis je langs 250 objecten waaronder de Indonesië-collectie en werk van hedendaagse Balinese kunstenaars! Ook plasticvervuiling en de impact van verstedelijking komt aan bod 🏘

3 dagen eerder
instagram culturele agenda

‘Dat naaistertje’ werd Coco Chanel minachtend genoemd door tijdgenoot Paul Poiret. De vrouwen die prachtige ontwerpen maakte, toonde lef en gaven duidelijke statements! Tegenwoordig staan sterke vrouwen in de mode centraal, reden genoeg om een kijkje in de geschiedenis te nemen en prachtig werk te aanschouwen! 👗

4 dagen eerder
instagram culturele agenda

De onbevattelijke combinatie van sterven, rouw en levenskracht inspireert @hellenvanmeene tot het maken van ‘En alles blijft bestaan wanneer je sterft’. Een gefotografeerde doodskist is zij zelfs gaan omarmen in plaats bang voor te zijn...⚰️

5 dagen eerder
instagram culturele agenda

De rol en positie van @boijmans in de Tweede Wereldoorlog wordt uitgelicht in hun nieuwe tentoonstelling ‘Boijmans in de oorlog: kunst in de verwoeste stad’. Bezoekers worden meegenomen naar het verleden en uitgenodigd tot reflectie, hoe zouden wij nu zelf omgaan met dilemma’s van toen?

6 dagen eerder
instagram culturele agenda

Met zijn werk, portretten, stillevens en landschappen, weet @david_lachapelle op vernieuwende wijze emoties te vangen! Zijn eerste tentoonstelling in Nederland, te zien tot 28 oktober!

6 dagen eerder
instagram culturele agenda

Portretten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, worden met elkaar verbonden in Face to Face... Met als resultaat verrassende en onverwachte combinaties!

1 week eerder
instagram culturele agenda

Kinderen op een speelse manier kennis laten maken met musea, tijdens de Museumkidsweek kan dit! Musea door heel het land organiseren rondleidingen, speurtochten en veel meer! Bezoek de musea tot 28 oktober!

1 week eerder
instagram culturele agenda

#Repost @kunsthal ・・・ Vandaag opent in de Kunsthal de tentoonstelling Surf Tribe van de beroemde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Surf Tribe is een indrukwekkende ode aan mensen die de oceaan in hun ziel dragen. Meer dan 70 intense zwart-wit portretten laten de echte mensen achter de surfers zien, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Wat hen verbindt is de liefde voor het water en de verslaving aan de golf. - zondag 21 oktober is Stephan Vanfleteren in de Kunsthal aanwezig voor een book signing van zijn boek Surf Tribe! - - 📸 Leo Cabral, Florianópolis, Santa Catarina. Brazil free surfer/airport employee, 2016 - 2018 ©️Stephan Vanfleteren #kunsthal #kunsthalrotterdam #photography #blackandwhite #surf #wave #ocean #stephanvanfleteren @stephanvanfleteren

1 week eerder
instagram culturele agenda

Gisteren opende het @franshalsmuseum de omvangrijke en spraakmakende tentoonstelling ‘Frans Hals en de Modernen’. Vijftig werken vanuit de hele wereld van kunstenaars zoals Manet, Van Gogh, en Singer Sargent worden samengebracht met het werk van Hals. #franshals #haarlem #expo #tentoonstelling #demodernen #vangogh #manet #singersargent

1 week eerder
instagram culturele agenda

De tentoonstelling "BALI - Welcome to Paradise", die vanaf morgen te zien is, brengt niet alleen het geliefde vakantieoord in beeld, maar laat ook de minder idyllische kant van het eiland zien. Van 12 oktober 2018 t/m 26 mei 2019 in @museumvolkenkunde

1 week eerder
instagram culturele agenda

Of je man of vrouw bent, misschien wel geen van beiden of iets er tussenin. Een zoektocht, een vraag waar je je eigen antwoord op moet formuleren. In de tentoonstelling Gendervrij bij MIJ vind jij misschien je antwoord!

1 week eerder
instagram culturele agenda

#Repost @affrfilmfestival ・・・ ‪We are very proud to present to you the tenth edition of the Architecture Film Festival Rotterdam! ‬ ‪🎟️ Tickets NOW on sale: www.affr.nl‬/en/program

1 week eerder
instagram culturele agenda

Vanaf woensdag kan je vijf dagen lang genieten van de @nederlandsedansdagen 💃 Het mooiste en beste werk van de grootste Nederlandse dansgezelschappen, jonge makers en opkomende choreografen wordt getoond!

2 weken eerder
instagram culturele agenda

#Repost @banksy ・・・ . "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

2 weken eerder
instagram culturele agenda

#Repost @teylersmuseum ・・・ LEONARDO DA VINCI IS OPEN!⠀ ⠀ Come and be astonished by his drawings. Buy your tickets online for a specific date and time (also when you have a Museumkaart, ICOM or other discount card)⠀ ⠀ 📷 @mikebinkfotografie ⠀ #Leonardodavinci #davinci #ldv500 #teylers #teylersmuseum #haarlem #linkinbio

2 weken eerder
instagram culturele agenda

Vandaag duiken we weer in de wereld van jong talent. Jeroen Bronckers en Julia van de Winckel presenteren samen hun werk in de foto-expositie ‘Het Verval van Morgen’. Samen hebben zij unieke interpretaties van de wereld om hen heen. Door hun vriendschap zijn deze objectief gezien vaak hetzelfde. Dit zorgde al snel voor een fascinatie voor elkaars werk. In de expositie bij AK24 in Utrecht zal een vervreemde, surrealistische en droomachtige interpretatie van verval en eenzaamheid getoond worden in de vorm van beeld, foto en geluid. @jeroenbronckers

2 weken eerder
instagram culturele agenda

Grenzeloze hang naar vrijheid, liefde voor het experiment. In ‘A Fragile Beauty’ toont Förg zijn werk, uiteenlopend van foto’s, schilderijen tot beelden, elke ruimte verrast! Tot 14 oktober te zien!

2 weken eerder
instagram culturele agenda

#Repost @amsterdammuseum ・・・ Vandaag opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de tentoonstelling ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’. De Koning stond onder meer stil bij Francina de Neef (de dochter van in slavernij geboren ouders), Majoor Bosshardt en zijn grootmoeder, Koningin Juliana. Wie hoop jij in de tentoonstelling te zien? Foto's © Amsterdam Museum, Sebastiaan ter Burg. #amsterdammuseum #1001vrouwen #kunst #cultuur #museum #amsterdam #elskloek #koningwillemalexander #koning #koningshuis

2 weken eerder

Facebook

facebook culturele agenda

Recyclen en vuilnis opruimen op aarde is al een probleem, maar in de ruimte? De innovatieve kunstenaar Daan Roosegaarde, bekend van zijn lichtkunstwerk "Icoon Afsluitdijk", probeert met zijn nieuwste project "Space Waste Lab" een oplossing te vinden voor de meer dan 29.000 stukjes ruimte-afval.

10 uur eerder
facebook culturele agenda

Het aangrijpende dansdrama "La Dame aux Camélias" is na 40 jaar terug bij het Nationaal Ballet! Uitgevoerd onder andere door Igone de Jongh zal dit tragische liefdesverhaal niet alleen iedereen ontroeren, maar ook voor staande ovaties zorgen. Nog tot 4 november wordt de voorstelling opgevoerd, dus koop snel een kaartje!

15 uur eerder
facebook culturele agenda

Kan een robot jou ontroeren? Jou verbazen met zijn melodieën, ook al is hij geprogrammeerd door een mens? Museum Speelklok zet je aan het denken met hun bijzondere tentoonstelling "Robots Love Music" waarin verschillende robots - sommige meer dan 200 jaar oud! - hun muzikale talent laten horen. Lees hier meer in onze recensie:

2 dagen eerder
facebook culturele agenda

‘Dat naaistertje’ werd Coco Chanel minachtend genoemd door tijdgenoot Paul Poiret. De vrouwen die prachtige ontwerpen maakte, toonde ook lef en gaven duidelijke statements! Tegenwoordig staan sterke vrouwen in de mode centraal, reden genoeg om een kijkje in de geschiedenis te nemen en prachtige werken te aanschouwen in Gemeentemuseum Den Haag!

3 dagen eerder
facebook culturele agenda

Een verrassende tentoonstelling waar je de invloed van Frans Hals duidelijk terug ziet! In zijn eigen tijd werd zijn werk niet erkend, maar 200 jaar later was hij een grote inspiratiebron! Door schilderijen van Frans Hals naast die van Manet of Van Gogh te houden, zie je goed de vergelijkingen. Ga jij ook een kijkje nemen in het Frans Hals Museum?

3 dagen eerder
facebook culturele agenda

Tattoos op keramiek, negen toonaangevende tattoo artists uit binnen- en buitenland beschilderen servies. De resultaten tonen de veelzijdigheid van hedendaagse tatoeagekunst! Wegens succes is de tentoonstelling verlengt t/m 25 november, neem snel een kijkje in Keramiekmuseum Princessehof!

4 dagen eerder
facebook culturele agenda

De Oude Kerk toont zijn lang verborgen kunstschatten, er zijn namelijk zeven historische zijruimtes geopend! De ruimtes worden ingericht met eigen collectiestukken en topbruiklenen die samen een spel vormen tussen erfgoed en hedendaagse kunst!

4 dagen eerder
facebook culturele agenda

Bali is een geliefd vakantieoord, maar heeft ook een minder idyllische kant... De reis in het Museum Volkenkunde gaat langs 250 objecten waaronder de Indonesië-collectie en werk van hedendaagse Balinese kunstenaars! Ook de impact van verstedelijking en plasticvervuiling komt aan bod.

5 dagen eerder
facebook culturele agenda

De onbevattelijke combinatie van sterven, rouw en nieuwe levenskracht inspireert Hellen van Meene tot het maken van haar werk ‘En alles blijft bestaan wanneer je sterft.’ Een doodkist in gefotografeerde taferelen, is zij gaan omarmen in plaats bang voor te zijn! Bekijk de foto's tot 2 december in Huis Marseille, Museum for Photography!

5 dagen eerder
facebook culturele agenda

De rol en positie van Museum Boijmans Van Beuningen in de Tweede Wereldoorlog wordt uitgelicht in de nieuwe tentoonstelling. Bezoekers worden meegenomen naar het verleden en uitgenodigd tot reflectie, hoe zouden wij nu zelf omgaan met de dilemma's van toen?

6 dagen eerder
facebook culturele agenda

Met zijn werk, portretten, stillevens en landschappen, weet LaChapelle op vernieuwende wijze emoties te vangen. Het Groninger Museum presenteert zijn eerste tentoonstelling in Nederland, deze is te zien tot 28 oktober!

6 dagen eerder
facebook culturele agenda

Portretten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, worden met elkaar verbonden in Face to Face... Met als resultaat verrassende en onverwachte combinaties! Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? Vind het antwoord in Nationaal Archief!

1 week eerder
facebook culturele agenda

Nog geen idee hoe jij je kinderen gaat vermaken deze herfstvakantie? Neem ze mee naar een museum! Tijdens de Museumkidsweek zullen er allemaal leuke activiteiten in verschillende musea zijn!

1 week eerder
facebook culturele agenda

Zijn jullie morgenavond ook aanwezig bij het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam? Op het programma staan optredens van Clean Pete en rapper Brihang en komen auteurs Marieke Lucas Rijneveld en Nina Polak vertellen over hun werk. Kom langs en vier de kracht van taal!

1 week eerder
facebook culturele agenda

Koop dit weekend nog snel je kaartjes voor Amsterdam Dance Event voordat de feesten zijn uitverkocht! Met ruim 50 locaties door heel Amsterdam zal de stad leven en ademen naar dance muziek! Naar welk feest ga jij?

1 week eerder
facebook culturele agenda
1 week eerder
facebook culturele agenda

Of je man of vrouw bent, misschien wel geen van beiden of iets er tussenin, is een zoektocht. Een vraag waar je een eigen antwoord op moet formuleren. Museum IJsselstein veranderd tijdens de tentoonstelling in een werkplaats en ontmoetingsplek waar je misschien wel antwoord op jouw vraag kan vinden!

1 week eerder
facebook culturele agenda

De cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture gingen naar de koninklijke opening van de tentoonstelling '1001 vrouwen in de 20ste eeuw' in het Amsterdam Museum. Vanaf een afstandje zien zij hoe Koning Willem-Alexander de tentoonstelling opent en hoe hij het eerste exemplaar van het gelijknamige boek in ontvangst neemt! Bekijk hier de hele vlog: https://youtu.be/PCUKQs9_rJs

1 week eerder
facebook culturele agenda

In de Tweede Wereldoorlog zijn er honderden kunstwerken gestolen, afgestaan, verkocht of achtergelaten. Vaak zijn de kunstwerken niet meer terug gekomen bij de eigenaren na de oorlog. In de afgelopen jaren probeert Nederland daar verandering in te brengen!

1 week eerder
facebook culturele agenda

Frans Hals schilderde vrijer en losser dan zijn tijdgenoten, zijn aanpak zorgde voor een andere weergave van identiteit. Hedendaagse kunstenaars spelen in Ruis! Frans Hals, Anders met portretkunst en bevragen deze. Ga jij een kijkje nemen in het Frans Hals Museum?

1 week eerder
facebook culturele agenda

Na bijna 50 jaar is het gestolen schilderij van Michiel Jansz. van Mierevelt uit Museum Rotterdam teruggevonden! Wie had dat ooit gedacht?!

1 week eerder
facebook culturele agenda

Vijf exposerende kunstenaars werken samen vanuit hun eigen stijl, materiaalgebruik en conceptuele ideeën, dit project doorbrak de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines. Het werk dat is ontstaan uit het kunstproject, zal samen met het individuele werk in Galerie Pouloeuff getoond worden!

1 week eerder
facebook culturele agenda

In drie theatrale video-installaties verbeeld Pilar Mata Dupont de sluimerende aanwezigheid van koloniale geschiedenissen in de hedendaagse cultuur en natuurlijk landschap. Invasieve planten, slapende zaden, de rode aarde van West-Australië en een tapdanser spelen daarbij de hoofdrol! Te zien tot 2 december in TENT Rotterdam

2 weken eerder
facebook culturele agenda

Vanaf woensdag kun je vijf dagen lang genieten van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen! Het mooiste en beste werk van de grootste Nederlandse dansgezelschappen en werk van jonge makers en opkomende choreografen wordt getoond! Van 10 t/m 14 oktober zijn de Nederlandse Dansdagen!

2 weken eerder
facebook culturele agenda
2 weken eerder