Het Stedelijk Museum heeft het schilderij Infe©ted Mondrian #2 (1994) van kunstenaarscollectief General Idea aangekocht. Het werk is onderdeel van de internationaal vermaarde laatste serie Imagevirus en een directe kopie van een schilderij van Piet Mondriaan maar is ‘besmet’ met een groen vlakje. Door het ‘infecteren’ van modernistische iconen met het zogenaamde GI-virus wilden de kunstenaars Jorge Zontal, Felix Partz en AA Bronson van General Idea de aidsepidemie bespreekbaar maken, een belangrijk onderwerp in hun kunst. Infe©ted Mondrian #2 is te zien in de vaste collectieopstelling STEDELIJK BASE.
“De aankoop van Infe©ted Mondrian #2 vult een belangrijk hiaat op in de collectie werken die het Stedelijk al in bezit heeft van General Idea. Het is ook een kritische aanvulling op de grote collectie abstracte kunst van De Stijl, en Piet Mondriaan in het bijzonder.” aldus Beatrice von Bormann.
Sinds de eerste museale solotentoonstelling van General Idea in het Stedelijk plaatsvond, heeft het museum een innige band opgebouwd met het collectief en later met kunstenaar AA Bronson. Al sinds 1980 verzamelt het Stedelijk het multidisciplinaire werk van General Idea. Het Stedelijk had al langer de wens deze collectie uit te breiden. De eerste museale tentoonstelling van General Idea vond in 1979 in het Stedelijk plaats, direct na oprichting van de groep door Jorge Zontal, Felix Partz en AA Bronson. General Idea werd een van de meest toonaangevende collectieven uit de jaren 80 en trok veel internationale aandacht met provocerende ideeën over identiteit, de rol van de massamedia en aids activisme. Toen in de jaren ’80 de aidsepidemie uitbrak, werd dit het hoofdthema. Met het vroegtijdige overlijden van Zontal en Partz aan de gevolgen van de ziekte, hield General Idea in 1994 op met bestaan. Hun invloed op volgende generaties is nog altijd groot en het collectief blijft een inspiratiebron voor andere kunstenaars.
In 2018 heeft het Stedelijk Museum het volledige archief van General Idea, de General Idea Collection, als schenking van AA Bronson mogen ontvangen. In datzelfde jaar werd ook het iconische AIDS Wallpaper (1988) aangekocht samen met het Centraal Museum Utrecht en met hulp van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Titusfonds.