Bezoek de koninklijke wachtkamers Amsterdam Centraal met gids

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amsterdam Centraal Station

Prijs

Privegids v.a. €295,- met een maximum van 20 personen.
Groepstarief op basis van groepsgrootte en aantal gidsen.

Zie ook

Wachtkamer Den Haag

Wachtkamer Baarn

r
Rondleiding Op aanvraag

De koninklijke wachtkamers: Amsterdam Centraal

NS bezit prachtige monumentale stationsgebouwen. Bijzonder zijn de gerestaureerde koninklijke wachtkamers in Baarn, Den Haag en Amsterdam. Breng samen met onze gids een exclusief bezoek aan de koninklijke wachtkamer van Amsterdam Centraal.

De wachtkamers bieden een unieke blik op het reisverleden van de Koninklijke Familie. Deze parels zijn lange tijd voor het publiek onzichtbaar geweest, maar na een ingrijpende restauratie zijn ze weer toegankelijk voor het publiek.

Amsterdam Centraal
Het stationsgebouw van het Centraal Station in Amsterdam werd in 1881 ontworpen door architect P.J.H. Cuypers in een historische stijl, een mengeling van gotiek en renaissance. Deze stijl is ook goed te zien in het gebouw dat hij vijf jaar eerder ontwierp: het Rijksmuseum in Amsterdam.


De hoofdstedelijke bevolking gaf het station de bijnaam ‘Kathedraal’. Cuypers had het hele ontwerp tot in de kleinste details doordacht, van de strakke vormgeving van de meubels in de salonruimte van de Koninklijke wachtkamer tot de sierlijke wanddecoraties en de bloemmotieven in de rest van het stationsgebouw. Ze maken duidelijk dat voor Cuypers de architectuur aan het hoofd van alle kunsten stond en alle vormen van kunst verenigde.

Rondleiding
Samen met onze deskundige gids breng je een bezoek aan deze prachtige Cuyperiaanse wachtkamer, die bovendien speciaal ontworpen werd voor onze Koninklijke familie. Bezichtiging van de koninklijke wachtkamers zijn mogelijk in Amsterdam Centraal, Baarn en Den Haag HS.

Het Boek 'Koninklijke wachtkamers' 
Nog meer koninklijke wachtkamers van binnen zien? Bestel dan (tegen gereduceerd tarief) bij de rondleiding het boek ‘Koninklijke wachtkamers’, waarbij NS de deuren opent van álle Europese monumenten die zelden voor het publiek te zien zijn geweest. Kijk hier voor meer informatie over het boek.

Neem contact met ons op