NS bezit prachtige monumentale stationsgebouwen. Bijzonder zijn de gerestaureerde koninklijke wachtkamers in Baarn, Den Haag en Amsterdam. Breng samen met onze gids een exclusief bezoek aan de koninklijke wachtkamer van Den Haag HS.

Belangrijke info
Plaats

Station Den Haag HS

Prijzen

€ 15,00
€ 29,95 (met boek Koninklijke wachtkamers t.w.v. € 19,95)

Data en tijden

Maandelijks
14:00 - 15:00

Foto: Martin Kers Foto: Martin Kers
r
Koninklijke wachtkamers Meerdere data

Koninklijke wachtkamer: Den Haag

De wachtkamers bieden een unieke blik op het reisverleden van de Koninklijke Familie. Deze parels waren lange tijd voor het publiek onzichtbaar, maar na een ingrijpende restauratie weer toegankelijk voor het publiek.

Den Haag Hollands Spoor
Tijdens de feestelijke opening op 5 oktober 1893, noemden prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma de Koninklijke Wachtkamer in Den Haag een ‘sieraad voor de residentie’.
De talrijke decoraties  in het interieur van het Koninklijk Paviljoen en de tot in detail verfijnde bewerkingen behoren tot de best bewaarde voorbeelden van de  destijds overheersende neorenaissance architectuur.  Daarmee staat de wachtkamer symbool voor vooruitgang en voor nieuwe uitvindingen tijdens de industriële revolutie in de tweede helft van de 19de eeuw.
 
Bezichtigingen van de koninklijke wachtkamers zijn ook mogelijk in Amsterdam Centraal en Baarn.

Het boek ‘Koninklijke wachtkamers’
Nog meer koninklijke wachtkamers van binnen zien? Bestel dan (tegen gereduceerd tarief) bij de rondleiding het boek ‘Koninklijke wachtkamers’ waarbij NS de deuren opent van álle Europese indrukwekkende monumenten, die zelden voor het publiek te zien zijn geweest. Kijk hier voor meer informatie over het boek.

Beschikbaarheid en Boeken