Bezoek de koninklijke wachtkamers van station Baarn met gids.

BELANGRIJKE INFO
Plaats

Baarn

Prijs

Privegids v.a. €250,- met een maximum van 20 personen.
Groepstarief op basis van groepsgrootte en aantal gidsen.

Zie ook

Wachtkamer Amsterdam 
Wachtkamer Den Haag

r
Rondleiding Op aanvraag

De Koninklijke wachtkamers: Baarn

NS bezit prachtige monumentale stationsgebouwen. Bijzonder zijn de gerestaureerde koninklijke wachtkamers in Baarn, Den Haag en Amsterdam. Breng samen met onze gids een exclusief bezoek aan de koninklijke wachtkamer van Baarn.

De wachtkamers bieden een unieke blik op het reisverleden van de Koninklijke Familie. Deze parels zijn lange tijd voor het publiek onzichtbaar geweest, maar na een ingrijpende restauratie zijn ze weer toegankelijk voor het publiek.

Baarn
Baarn kreeg in 1874 zijn station aan HIJSM-lijn Amsterdam - Amersfoort. Voor het nabijgelegen Paleis Soestdijk werd hier een koninklijke wachtkamer in gevestigd. Het gebouw weet het dorpse en de stadse elementen van Baarn moeiteloos te combineren. Met zijn overstekende daken en bewerkte houten lijsten, de fraaie perronkap, de balkons en de vensters met bovenlichten, heeft het nog steeds de allure van een grote villa in neorenaissance stijl met chaletmotieven. De vermoedelijke architect van het station en dus ook van de Koninklijke wachtkamer is L. van Gendt. Ook waren de ontwerpen van het Concertgebouw, de Hollandsche Manege en het Burgerziekenhuis zijn verdienste. Bovendien werkte hij samen met Pierre Cuypers aan het Centraal Station Amsterdam.

Na de rondleiding door de wachtkamer volgt ook een korte tour in de omgeving. Zo wandel je naar eetcafé De Generaal, waar ook een wachtkamer was gevestigd. Bezichtiging van de koninklijke wachtkamers zijn mogelijk in Baarn, Amsterdam Centraal en Den Haag HS.

Het Boek 'Koninklijke wachtkamers' 
Nog meer koninklijke wachtkamers van binnen zien? Bestel dan (tegen gereduceerd tarief) bij de rondleiding het boek ‘Koninklijke wachtkamers’, waarbij NS de deuren opent van álle Europese monumenten die zelden voor het publiek te zien zijn geweest. Kijk hier voor meer informatie over het boek.

Neem contact met ons op