Asian Fields Trio: Louis Sclavis, Dominique Pifarély, Vincent Courtois. Beeld: J.B. Millot.
OUD AGENDAITEM

3e Basklarinet Festijn

Dit najaar van 2018 vindt voor de derde keer het Basklarinet Festijn plaats met veertien concerten en masterclasses in acht steden door Nederland en België. Met moderne gecomponeerde muziek, improvisatie en jazz. Alles bij elkaar een basklarinettenavontuur in een reeks spannende etappes in Utrecht, Maastricht, Groningen, Nijmegen, Leuven, Den Bosch, Amsterdam en Tilburg.

Basklarinet in context
Het Basklarinet Festijn toont de reikwijdte van de basklarinet en de rijkdom van de muziek die ermee gemaakt wordt. In deze derde editie van het Basklarinet Festijn gaat het om combinaties. Wat kan een basklarinet samen met een orgel, samen met snaarinstrumenten, of samen met de menselijke stem? Tip van de sluier
De vermaarde Engelse componist Michael Finnissy schrijft een groot nieuw werk voor twee basklarinetten en twee lage strijkinstrumenten. ‘s Werelds beroemdste jazzbasklarinettist Louis Sclavis komt met zijn nieuwe trio Asian Fields, met violist Dominique Pifarély en cellist Vincent Courtois. In de groep 37FERN bundelen zangeres Claron McFadden, vocalist Kristina Fuchs en de basklarinettisten Oğuz Büyükberber en Tobias Klein hun krachten, met muziek die teruggrijpt op liederen uit Klein-Azië. Tobias Klein componeert ook nog eens een nieuw stuk voor orgel en drie contrabasklarinetten dat in het Amsterdamse Orgelpark in première gaat.

Het Basklarinet Festijn loopt van 6 september 2018 t/m 10 februari 2019. 

Klik hier voor meer informatie.