CLEVER°FRANKE - Aiml
Bas Timmer - Sheltersuit. Foto: Melvin Winkeler
Foto: Aldo Soligno
OUD AGENDAITEM

Dutch Design Week Eindhoven

Dutch Design Week - Zaterdag 19 oktober keert de Dutch Design Week (DDW) terug naar Eindhoven. Het thema dit jaar: If not now, then when? Op ruim 120 locaties verspreid over de stad zijn in deze week verschillende exposities, netwerkevents, debatten en prijsuitreikingen te zien. Het evenement legt de nadruk op experimenteren, innoveren  en crossovers op het gebied van design. Tegelijkertijd is er dit jaar volop aandacht voor werk en ontwikkeling van jong talent. 

Dutch Design Week is een jaarlijks internationaal evenement in Eindhoven waarbij design in al zijn facetten centraal staat. De wortels van DDW gaan terug tot 1998. In dit jaar organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Het doel: ontwerpers en ondernemers met elkaar in contact brengen. 

Het evenement verkent uitdagende thema’s die de tijdsgeest van nu verkennen, maar ook de toekomst durven te beschouwen. Hierbij ligt de focus op zowel het vernieuwende concept als het eindproduct. De projecten variëren van eigenzinnige, artistieke ontwerpen om de verbeelding te vangen en debat aan te wakkeren, tot hele praktische ideeën. Ontworpen voor het tijdperk waarin wij nu leven. Denk hierbij aan thema’s als privacy, geslacht, plastic soep en gezondheid. 

Dutch Design Week Eindhoven is te bezoeken van 19 t/m 27 oktober 2019. Voor meer informatie en tickets klik hier