Paula Bastiaansen
Guy van Leemput- porselein - Big Mind Circles 2018
Judit Varga, Blue Knot
OUD AGENDAITEM

Klei met een grote K!

Keramiekcentrum Tiendschuur - Het digitale keramisch magazine ‘de kleine K’ bestaat vijf jaar. Sinds december 2014 zijn er 60 edities verschenen. Met interviews, rapportages en stap-voor-stap uitleg van keramische technieken. Het werk van 300 keramisten kwam aan bod. Vanuit dit enorme aantal heeft Keramiekcentrum Tiendschuur een aantal mogen kiezen voor de overzichtstentoonstelling Klei met een grote K!.

Deze expositie kan onmogelijk alle gepubliceerde keramisten laten zien. Bij de samenstelling van deze expositie is rekening gehouden met een aantal factoren. Zijn de mensen niet onlangs al te zien geweest of komen ze binnenkort in een andere expositie in de Tiendschuur? Deze tentoonstelling laat knappe staaltjes vakmanschap zien, net zoals men gewend is in ‘de kleine K’.

Zo is het mogelijk om het werk van Guy Van Leemput uit België en Hongaarse Judit Varga onder de loep te nemen. Guy Van Leemput maakt transparante bolvormen met vlasporselein, waarin hij prachtige structuren aanbrengt. Judit Varga maakt stoere sculpturen waarin zeepokken, wespennesten en zaaddozen te herkennen zijn. Anderzijds bewerkt Carolyn Genders uit Groot-Brittannië haar objecten op meer intuïtieve schilderachtige wijze, waarbij ze vele kleurlagen over elkaar aanbrengt en gedeeltelijk weer wegkrast.

Deze voorbeelden zijn slechts een gedeelte van wat er te zien is in deze expositie. Het topje van de ijsberg.

De tentoonstelling Klei met een grote K! is te zien vanaf 31 januari t/m 10 mei in Keramiekcentrum Tiendschuur te Tegelen. Klik hier voor meer info.