George Meijers, Penning Foundation
OUD AGENDAITEM

Limburgse Helden

Galerie Pennings – Fotograaf George Meijers stelde voor de Pennings Foundation de expositie Limburgse Helden samen. Met deze fototentoonstelling geeft Meijers een persoonlijke kijk op bekende Limburgers die buiten de grenzen van de provincie blijvend of voor korte tijd naam en faam verwierven. De tentoonstelling loopt van 16 februari t/m 17 maart.

Voor de expositie ging George Meijers op zoek naar Limburgers die inmiddels hun geld verdienen in allerlei uiteenlopende sectoren in de spotlight, van politiek tot sport en van literatuur tot advocatuur. Hij hield nauwlettend in de gaten wanneer zijn Limburgse Helden weer op het beeldscherm zouden verschijnen en zorgde dat hij op dat moment klaar stond om de persoon in kwestie te fotograferen. Op een beeldscherm, wel te verstaan. Meijers fotografeerde namelijk beeldschermen op allerlei locaties waar je ze tegenkomt: in huiskamers en kantines, maar ook op campings en in het ziekenhuizen.

Naast het tentoonstellen van bekende Limburgers, stelt Limburgse Helden hiermee de vraag ‘Wanneer ben je in Nederland een beroemdheid of een nationale held?’ en onderzoekt de expositie verschillende soorten beeldschermmedia. Er is aandacht voor televisie, maar ook voor sociale media zoals Facebook en Youtube en hun bijdrage aan naamsbekendheid. Hiermee richt Meijers zich met zijn project niet alleen op bekende Limburgers maar ook op de hedendaagse beeldschermcultuur in het algemeen.

In de expositie zijn in totaal 27 Limburgse Helden te zien, onder wie Cécile Narinx, Jeanine Hennis-Plasschaert, Chantal Janzen, Marcia Luyten, Paul van Loon, Ted Noten, André Rieu en Arnold Vanderlyde.

De tentoonstelling loopt van 16 februari t/m 17 maart.

Klik hier voor meer informatie over de fototentoonstelling Limburgse Helden in Galerie Pennings in Eindhoven