OUD AGENDAITEM

Sail op Scheveningen

Sail op Scheveningen - Van 20 t/m 23 juni vindt de eerste editie plaats van Sail op Scheveningen. Als finish van de Liberty Tall Ships Regatta verwelkomt de Haagse badplaats 25 grootse zeilschepen uit tien landen. Het is aanleiding voor tal van speciale activiteiten, zoals een parade van bemanningsleden en de mogelijkheid gratis de schepen te betreden. Naar verwachting trekt het evenement dagelijks zo’n zestigduizend bezoekers.

De Liberty Tall Ships Regatta 2019 valt samen met de 75ste verjaardag van D-Day en start daarom 17 juni in de Normandisch havenstad Rouen. Drie dagen later, op donderdag 20 juni, arriveert de vloot van zo’n 25 grootse zeilschepen in de haven van Scheveningen. Met de Sail-In Parade, die plaatsheeft van 11.00 tot 13.00 uur, start de eerste editie van het internationale maritieme evenement Sail op Scheveningen.

De historische schepen zijn niet alleen van dichtbij te bewonderen, maar ook gratis te betreden. De vloot bestaat onder meer uit replica’s van Spaanse en Russische schepen uit de Gouden Eeuw en een unieke verzameling marineschepen uit Brazilië, Frankrijk, Mexico, Oman, Roemenië en de Verenigde Staten. Diverse Tall Ships doen voor het eerst Nederland aan. Het is dan ook bijzonder dat je ze gratis kunt betreden. Voor een werkelijk unieke zeilervaring op zee kun je bovendien een kaartje kopen voor een tocht op een van de grootse schepen.

Bij Sail op Scheveningen bruist de Haagse badplaats vier dagen lang met bijzondere activiteiten, zoals straattheater, speciale catering door de lokale horeca en vuurwerk. Het maritieme evenement wordt zondag 23 juni vanaf 16.00 uur afgesloten met de feestelijke Sail-Out Parade. Vanaf de Scheveningse haven, de kade en het strand zwaaien de bezoekers de imposante schepen en haar bemanning uit en wensen hen een behouden vaart.

De eerste editie van Sail op Scheveningen vindt plaats van 20 t/m 23 juni 2019 in Scheveningen.

Klik hier voor meer informatie.