Sam Andrea, "Schloss Kalkhorst",olieverf op doek, 200 x 250 cm
OUD AGENDAITEM

Sam Andrea

Galerie Vriend van Bavink - In het voormalig kunsthistorisch instituut van de UVA presenteert Galerie Vriend van Bavink eenmalig een grote solo-expositie van Sam Andrea.

Voor deze solo liet Andrea de krochten van de Amsterdamse nacht die hij normaal zijn thuis noemt achter zich en vertrok hij naar Lab Kalkhorst, een kasteel in voormalig Oost Duitsland. Daar, teruggetrokken van de stadse ruis heeft hij geprobeerd plek te geven aan de hysterie van Amsterdam en heeft hij een ander aspect van de menselijke beleving in het licht gesteld.

De verlaten eenzame en vervreemdende taferelen op zijn schilderijen staan rechtstreeks in verbinding met zijn ervaringen daar maar spreken een op zichzelf staand verhaal uit dat iedereen kan raken en tot de verbeelding spreekt. De figuratie in het werk balanceert op een lijn tussen realiteit, droomwereld en totale waanzin. In zijn zoektocht naar een manier om schilderijen te maken die boven de tijd staan, vind hij schoonheid in het groteske en romantiek in het hopeloze.

In het voormalig kunsthistorisch instituut wordt er getracht met zowel de megalomane grote, als de kleine ingetogen schilderijen van Sam Andrea kunstgeschiedenis te schrijven. Gedurende de expositie zullen er verschillende mini exposities en events van bevriende kunstenaars plaats vinden.

Klik hier voor meer informatie over Sam Andrea, van 21 t/m 30 juni 2019 te zien in Galerie Vriend van Bavink.