Beeld: Peter Cox
OUD AGENDAITEM

With Pride - Veertig jaar strijd

Van Abbemuseum - Met de tentoonstelling With Pride viert IHLIA LGBT Heritage 40 jaar LGBTQI + archivering en activisme door heel Nederland en Europa. IHLIA is de internationale organisatie voor LGBT-erfgoed. Het is Europa's grootste archief over homoseksualiteit, biseksualiteit en trans-kwesties die verhalen over seksualiteit, gender en de daaraan verbonden politiek verzamelt, documenteert en deelt.

IHLIA LGBT Heritage, is een internationaal archief- en documentatiecentrum in Amsterdam met een maatschappelijk relevante en onmisbare verzameling over homoseksualiteit, biseksualiteit en transgender. IHLIA houdt zich bezig met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie in de lgbtq-gemeenschap. In 2018 bestaat IHLIA al veertig jaar.

Om dit jubileum te vieren presenteert IHLIA With Pride; een nationale campagne en tentoonstelling waarin thema's uit de strijd van de laatste veertig jaar van de lgbtq-beweging worden getoond. Een tentoonstelling over activisme en burgerschap, van homoseksualiteit tot lgbtq, van discriminatie tot juridische gelijkheid en een strijdbare toekomst. De reeks tentoonstellingen begint in het OBA Oosterdok, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar ook IHLIA gevestigd is. Hier in Eindhoven, met een lange en sterke geschiedenis van LGBTQ-activisme, toont de tentoonstelling documentatie van evenementen, festivals, acties en protesten, voornamelijk van de lokale organisatie Roze driehoek.

De tentoonstelling With Pride - Veertig jaar strijd is van 17 november tot en met 3 februari 2019 te zien in Van Abbemuseum. Voor meer informatie kan je hier terecht.