Vormgeving KochxBos

Start Bevrijdingsjaar met Achter de Horizon

Op de plek waar in 1944 Amerikaanse parachutisten werden gedropt op de Vlagheide bij Eerde, speelt op 13 september de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’. Hiermee opent Brabant Herinnert het Bevrijdingsjaar in Brabant. Het is de eerste voorstelling in een drieluik over de kwetsbaarheid van ónze vrijheid die ter gelegenheid van de opening eenmalig wordt uitgevoerd

Achter de Horizon vindt plaats op de Vlagheide bij Eerde, met uitzicht op de corridor van Hell’s Highway. In het landschap ontvouwt zich een kaart; het toneel van Operatie Market Garden. Aan het einde van de voorstelling is de kaart het decor voor een korte ceremonie als officiële opening van het Bevrijdingsjaar in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders en ambassadeurs.

De hoofdrol op 13 september is voor een bevrijder, een parachutist van de 101st Airborne Division, die met zijn eigen dilemma’s midden in een verwoede strijd terecht komt. De voorstelling, geregisseerd en vormgegeven door Luca Stappers wordt gedragen door muziek gecomponeerd door Erwin Steijlen en gespeeld door de 101st Airborne Division Band. De spelregie is in handen van Lenneke Maas, het script van Marcel Lenssen.


‘Achter de horizon’ is vrij toegankelijk, maar vooraf aanmelden via de website van Brabant Herinnert is verplicht. Registratie is mogelijk vanaf donderdag 11 juli. De voorstelling start om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Bekijk de website van Brabant Herinnert voor meer informatie.