OUD AGENDAITEM

50 jaar glas aan de Rietveld Academie

Museum Jan van der Togt - De expositie 50 jaar glas aan de Rietveld Academie viert het vijftigjarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie. Topstukken uit de vaste collectie maar ook nieuw werk van jong talent zijn hier te zien.

De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een die belangrijke namen voortbracht: van gevestigde namen als Mieke Groot, Richard Meitner en Bert Frijns tot pas afgestudeerden Yuna Choi en Aleksi Marjamaa.

De Academie daagt studenten uit om experimenteel en vernieuwend te zijn, en om zich met het materiaal buiten de grenzen van het vakgebied te bewegen. Bij recent afgestudeerden staat het materiaal glas centraal, gecombineerd met andere media en materialen.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jens Pfeifer, het huidige hoofd van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie.

Van 3 september t/m 13 oktober is 50 jaar glas aan de Rietveld Academie te zien in het Museum Jan van der Togt. Klik hier voor meer informatie.