Paradiso Agenda Concerten Medewerkers Paradiso Rik van Bentum en Gert-Jan Droge. Beeld: Adri Hazevoet.
Paradiso Agenda Concerten Hippiezaal Paradiso. Beeld: Adri Hazenvoet.
Female reggae dj class met o.a. Sister Nancy. Beeld: Helen King.
OUD AGENDAITEM

50 jaar Paradiso

50 jaar Paradiso, daar kan niemand om heen. De voeten van zo’n beetje elke wereldster hebben op het iconische podium gestaan. Ook kleinere talenten schudden regelmatig het publiek van de ene naar de andere kant van de zaal. Zo brak punkrapper Ray Fuego afgelopen zaterdag de Amsterdamse poptempel helemaal af. Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan opent 29 maart de tentoonstelling 50 Paradiso in het Amsterdams Museum.  

Ontelbare verhalen en lijpe gebeurtenissen
Nadat tijdens de Summer of Love rebelse hippies de verlaten kerk kraakte, opende het poppodium in 1968 haar deuren. De eerste avond op die 30 maart was adembenemend. De door de politie gedoogde huisdealer verkocht hasj en wiet terwijl regelmatig ouders in de hal hun weggeglipte kinderen stonden te zoeken. Paradiso leeft!  

Sinds die dag zijn er meer dan 26.000 evenementen georganiseerd. ’50 jaar Paradiso’ toont 200 bijzondere foto’s van legendarische concerten, bijzondere artiesten en herkenbare posters. Versterkt door muziekopnames van bezoekers, medewerkers en artiesten ademt de tentoonstelling: 50 jaar Paradiso. De brutale verhalen en impulsieve gebeurtenissen is wat de muzikale speeltuin Paradiso maakt.

Paradiso zou zichzelf niet zijn als ze naast de opening van de tentoonstelling niet één, maar twee verjaardagsfeesten geven.

50 jaar Paradiso loopt van 30 maart t/m 19 augustus.  

Klik hier voor meer informatie en het openingsevenement.