Foto door Bram Visser
OUD AGENDAITEM

50 jaar portretfotografie door Bram Visser

Tongerlohuys – Het werk van Bram Visser is in 50 jaar portretfotografie door Bram Visser in geheel november in het Tongerlohuys in Roosendaal te zien.

Fotograaf Bram Visser (Roosendaal, 1946) opende 50 jaar geleden zijn zaak in de Raadhuisstraat. In al die jaren heeft hij, bijgestaan door zijn vrouw Marijke Visser-Maas, duizenden mensen gefotografeerd. Veel bekende namen van Roosendaalse artiesten, de mensen achter het Tullepetaonse carnaval, zijn collega’s Herman Vreugde en Toon Mol, de gemeenteraad, voetbalclub RBC, grote artiesten die in schouwburg De Kring optraden en vooral ook heel veel minder bekende Roosendalers.

Hij fotografeert vaak in zwart-wit, zijn specialisme en won daar diverse prijzen mee. Maar zijn grootste voldoening haalt hij nog steeds uit een dik tevreden klant die trots naar buiten stapt met een ingelijste foto onder de arm. Tijd voor een terugblik. Géén afscheid, want Bram Visser is nog niet klaar met fotograferen.

In 2000 sleepte Bram de titel “Goudmaster” in de wacht bij de internationale organisatie Colour Art Photo, ook heeft hij vele portret Awards gekregen voor zijn foto’s bij de Camera D’or van Kodak. 

De werken van Bram Visser zijn 5 t/m 28 november te zien in Erfgoedcentrum Tongerlohuys.

Klik hier voor meer informatie!