Foto: DigiDaan
Amsterdam 03 juni 2021 - 09 januari 2022

Bits of You

NEMO - Wat hebben een kleitablet van 2900-2350 v. Chr, een onderbroek van de Antwerpse burgemeester en een kortingskaart met elkaar gemeen? Het zijn objecten die te maken hebben met de datasporen die we achterlaten en te zien zijn in de nieuwe tentoonstelling Bits of You van NEMO Science Museum!

In zes paviljoens ervaren bezoekers stap voor stap hoe onze data leiden tot allerlei voorspellingen over onze identiteit en gedrag. Een tentoonstelling speciaal voor volwassenen, op een extra locatie van NEMO: De Studio op het nabijgelegen innovatieve Marineterrein in Amsterdam. 

Bits of You begint met een tijdreis. Een kleitablet uit de collectie van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten, een persoonskaart uit 1943 van het Stadsarchief Amsterdam en een tabellenboek uit 1971 van het Centraal Bureau voor Statistiek maken duidelijk dat het verzamelen van data over mensen al millenialang gebeurt. De hoeveelheid neemt hard toe en de data wordt steeds persoonlijker. Data die ook nog eens voor eeuwig op internet kan circuleren...

Klik hier voor meer informatie!