Amsterdam 17 juni 2021 - 20 juni 2021

DRIFT in Carré

Koninklijk Theater Carré - Op 17 juni opent Carré vier dagen lang de deuren voor een unieke samenwerking met Amsterdams kunstenaarsduo DRIFT. Het theater zal decor zijn voor een bijzondere ontdekkingstocht, waar bezoekers in kleine groepen diverse kunstwerken en work in progress van de kunstenaars kunnen beleven. Samen met De Nederlandse Reisopera onderzoeken DRIFT en Carré de synergie in theater en beeldende kunst. 

In kleine groepen zullen bezoekers door publieke én backstage ruimtes van Carré de werken en visie van DRIFT ervaren. Niet alleen op het toneel van het majestueuze theater zal een groot bewegend sculptuur de hoofdrol spelen. Ook de backstage – normaal niet te betreden - ruimtes van Carré krijgen nieuwe functies als werk en expositieruimtes. Waar tevens de work in progress van het kunstwerk Fragile Future dat onlangs gepresenteerd werd door Hare Majesteit in Huis Ten Bosch te zien is.

Voor deze tentoonstelling werkte DRIFT onder andere samen met harpiste Lavinia Meijer. Meijer zou in juni met legendes Iggy Pop en Philip Glass in Carré staan, maar door de coronamaatregelen kon dit nog niet door gaan.

Klik hier voor meer info!