Lucia Fransen, Syrië 1, 2018
Hannah Blom: zonder titel, 2020
Cecile van Spronsen: Rood, geel en blauw - 2019
Amersfoort 26 september 2020 - 08 november 2020

De Ploegh laat zich inspireren door Bep Rietveld

Museum Flehite - De Amersfoortse kunstenaarsvereniging De Ploegh bestaat 75 jaar. Om dat te vieren worden op vier locaties in de stad tentoonstellingen georganiseerd, waaronder bij Museum Flehite. De Ploegh sluit voor deze gelegenheid van 26 september t/m 8 november aan bij Flehite's tentoonstelling over Bep Rietveld met het thema 'Vrijheid = Verbeelding'.    

Bep Rietveld, dochter van architect Gerrit Rietveld, verbleef in de Tweede Wereldoorlog in verschillende Jappenkampen en maakte daar voor de moeders portretten van hun kinderen. Het maken van tekeningen hielp haar de oorlog te overleven. De tentoonstelling 'Bep Rietveld - schilder-tekenaar in oorlogs- en vredestijd' inspireerde Ploegh-kunstenaars tot het maken van klein en intiem werk rondom het thema Vrijheid = Verbeelding. De werken zijn te zien in Museum Flehite van 26 september t/m 8 november.  

In dit jubileumjaar blikken de kunstenaars van De Ploegh terug, maar nog liever vooruit. Ontstaan in Amersfoort voelt de landelijke kunstenaarsvereniging een sterke binding met de stad. De aangesloten kunstenaars beoefenen uiteenlopende disciplines, zoals grafiek, keramiek, fotografie en schilderwerk. Elkaar inspireren en uitdagen is de basis voor het maken van aansprekende kunst. Door de samenwerking met Amersfoortse cultuurinstellingen zijn tentoonstellingen op vier locaties ontstaan. Bij Museum Flehite sluiten kunstenaars aan bij de tentoonstelling over Bep Rietveld rondom het thema Vrijheid = Verbeelding. In het Rietveldpaviljoen worden groots de Zielenroerselen van de kunstenaars getoond. In Archief Eemland laten fotografen de plekken zien, die in het verleden door Ploegh-kunstenaars zijn vastgelegd, onder het motto ‘Nou gaan we ploegen!’. Tenslotte is divers werk van alle leden te zien in de eigen galerie van De Ploegh. De exposities hebben verschillende looptijden vanaf 26 september. Gelijktijdig worden uiteenlopende activiteiten op de locaties verzorgd. 

Voor meer informatie klikt u hier