Foto: Hilde Harshagen
Rotterdam 05 juni 2021 - 30 juni 2021

LIJF010

Maas theater en dans - Maas theater en dans organiseert van 5 tot en met 30 juni een pop-up tentoonstelling in Delfshaven. Onder de stadswandeling hoor je de verhalen van negen Rotterdammers over hun lijf, samen met een speciaal voor hun lijf gecomponeerd lied. Je ziet ze op film dansen, lopen, spelen door de stad en intussen speur je naar acht grote billboard portretten.

In de weekenden zijn er extra’s met onder andere lunches, muzikale traktaties en verrassingen. De pop-up-tentoonstelling wordt op zaterdag 5 juni 2021 geopend door curatoren Moniek Merkx en Sara Giampaolo.

In een tijd waarin het leven zo digitaal is en vaak alleen ons hoofd in beeld is, krijgt het lijf de hoofdrol. Met LIJF010 ga je naar buiten, de straat op, beweeg je en laat je je lijf weer echt voelen.

Moniek Merkx en Sara Giampaolo, de curatoren van LIJF010, werkten samen met fotograaf Hilde Harshagen, filmer Huub Laurens en een aantal componisten. En natuurlijk met een mooie groep Rotterdammers.  

“Ik merk dat ik zoveel in m’n digitale bubbel zit de laatste tijd, dat ik soms vergeet hoe belangrijk de verbinding met de echte wereld is. En die maak je met je lijf, je voeten onder het lopen, de zon op je huid, de vogels in je oren. Bij dit project hoor je verhalen van mensen die heel bewust met hun lijf omgaan, die trainen voorbij uiterlijk vertoon en naar hun huid, hun hart gaan. En wat blijkt: als je je lijf voelt, voel je leven” aldus Moniek Merkx.  

Sara Giampaolo: “Een lijf kan soms veel meer zeggen zonder woorden dan mensen denken. Vaak weten mijn voeten dingen al eerder dan mijn hoofd ze bedacht heeft. Het is een kunst om naar die lijven te luisteren. Die van jezelf, maar ook die van de ander. Ik hou van de twijfelende vingers, de nieuwsgierige neuzen, de boze buiken, de verlegen schouders en de dappere ruggen. Ik heb zin om al die lichaamsdelen aan het woord te laten. Juist nu, na al dat binnen zitten en niet gehoord en gezien worden.”

Voor tickets en de hele route klik je hier!