Fotograaf: Ronald Tilleman Credits: Mauritshuis, Den Haag
Fotograaf: Ronald Tilleman Credits: Mauritshuis, Den Haag
OUD AGENDAITEM

Mauritshuis at home

Het liefst bekijk je de kunstwerken natuurlijk in het echt, maar gelukkig zijn er ook heel veel manieren om thuis van de collectie van het Mauritshuis te genieten. Ontdek het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer thuis op de bank.

Ga zelf aan de slag met de beeldende technieken van de oude meesters en volg online workshops. Zo kan je de workshops tekenen & schilderen en smartphone & fotografie volgen. 

Gigapixelmuseum
Wist je dat het Maurtishuis als eerste museum ter wereld geheel in gigapixel-formaat is gedigitaliseerd? Je kan het museum virtueel bezoeken! Klik hier om naar het virtuele museum te gaan.

Geuren en Kleuren
Je kan nu ook alvast de tentoonstelling Vervlogen - Geuren en Kleuren vanuit huis beleven! Speciaal voor iedereen die niet kan wachten tot de musea weer openen is er de allereerste digitale interactieve geur- en kijk-rondleiding ter wereld.

Culinair journalist Joël Broekaert en Mauritshuis-conservator Ariane van Suchtelen nemen je als kijker digitaal mee achter de gesloten deuren van de tentoonstelling voor een fantastische rondleiding. Bekijk de prachtige schilderijen van de tentoonstelling én ruik ze! Met behulp van de speciale geurpompjes in de geurbox kun je tijdens de rondleiding de geuren van de tentoonstelling écht opsnuiven. Klik hier voor meer informatie!