Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010, courtesy KÖNIG GALERIE, Berlin, 303 Gallery, New York, Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen. Foto: Mike Bink
Amersfoort 05 juni 2021 - 29 juli 2021

Mirror | Mirror. Reflect Yourself!

Kunsthal KAdE - Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken wordt je uitgenodigd deze reflectie te onderzoeken.

In Mirror | Mirror is werk te zien van een dertigtal kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland die zich op verschillende wijzen tot het fenomeen spiegels verhouden.

De grote zaal is ingericht met installaties van de Deense kunstenaar Jeppe Hein (1974). Zijn levensgrote werk ‘Mobile Mobile’ is voor het eerst in een museale omgeving te zien. Zijn mobile van spiegels komt in beweging door een hometrainer, waardoor de ervaring van de ruimte continu verandert. 

De tentoonstelling begint met een glimlach. Amerikaans designer Berk Ilhan heeft een ‘murror’ bedacht: een spiegel die alleen weerkaatst als je lacht!

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling!