Frank van der Salm, Entracte, 2016
Frank van der Salm, Bouquet, 2008
Rotterdam 02 juli 2021 - 03 oktober 2021

NOWHERE – Imagining The Global City

Nederlands Fotomuseum - Het Nederlands Fotomuseum presenteert, in samenwerking met  Paradox, NOWHERE - Imagining The Global City van fotograaf  Frank van der Salm. Stedenbouw als expressie van onze tijd vormt de basis van het werk van fotograaf Frank van der Salm.

Over de hele wereld richt Van der Salm al 25 jaar zijn camera op het stedelijke landschap in de breedste zin. Esthetiek speelt een belangrijke rol in zijn werk. Ze is het middel waarmee hij de stedelijke wereld waarin wij leven kritisch bevraagt en verbeeldt.  

Met deze grootste overzichtstentoonstelling van zijn werk biedt het Nederlands Fotomuseum een podium aan een fotograaf die met zijn consequente werkwijze een eigen visie geeft op de werkelijkheid. En tegelijkertijd wil het museum een licht werpen op de betekenis van artificiële intelligentie voor (het verzamelen van) fotografie.

De tentoonstelling bestaat uit twee radicaal verschillende delen: in een door artificiële intelligentie gestuurde videowand van 18 meter lang, zijn de 241 werken uit Van der Salms oeuvre opgenomen in een overweldigend en dynamisch geheel. Maar achter de wand heerst museale stilte: dit is het domein van de fysieke werken, met een vaste maat en verschijningsvorm die hun exclusieve wand toebedeeld hebben gekregen.

Klik hier voor meer info!