Online Lee-Ann Olwage
World Press Photo of the Year Online Yasuyoshi Chiba Agence France Presse
Bezoekers, overzichtsfoto, rondleiding David Shim - Tessa Runau - 16-11-19 - Online en offline
Groningen 13 november 2020 - 06 december 2020

NonFiction Photo Festival

Synagoge Groningen - Het NonFiction Photo Festival is terug in 2020. Bekijk lokaal en internationale beeldverhalen van topkwaliteit in hartje Groningen. Van 13 november tot en met 6 december is het festival te beleven in de Synagoge Groningen. Lokale fotografen verbeelden het verhaal van het Noorden, terwijl de internationaal geroemde World Press Photo Exhibition de rest van de wereld onder de loep neemt. Het festival is dagelijks geopend voor publiek. Voor wie meer wil weten is er weer een prikkelend Academy programma. Kom genieten van de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar!

Deze wereldberoemde fototentoonstelling bestaat uit de beste, belangrijkste beeldverhalen van over de hele wereld. Portretten, documentaire series, nieuws- natuur- en sportfoto's doen verslag van wat er in de wereld gaande is. Protest en de rol van de jeugd bij het teweegbrengen van verandering is dit jaar een belangrijk thema. Alle 150 prijswinnende beelden zijn samengesteld tot een indrukwekkende, internationale tentoonstelling.

Wat roert zich in het Noorden? Wat is er gebeurd in een jaar van protesteren voor cultuur, natuur, rechten en traditie en wat heeft het ons opgeleverd? Noordelijke fotografen vertellen het verhaal van burgerinitiatieven, protesten en de mensen die strijden voor hun idealen.

Voor meer informatie klik je hier!