Biometric Mirror by Lucy McRae and Niels Wouters. Photo Eugene Hyland
Amsterdam 29 augustus 2020 - 29 augustus 2021

Shifting Proximities

Nxt Museum, het eerste museum in Nederland dat geheel gewijd is aan mediakunst, zal vanaf 29 augustus haar deuren openen voor het publiek aan de Asterweg 22 in Amsterdam-Noord. Het baanbrekende museum biedt een platform voor opkomende technologieën en digitale kunst. De interactieve installaties, waarvan een aantal in opdracht van Nxt Museum zijn ontwikkeld, bieden bezoekers een gepersonaliseerde ervaring die elke keer weer uniek is. Onlangs maakte Nxt Museum de openingstentoonstelling Shifting Proximities bekend met daarin werken van zowel nationale als internationale kunstenaars.  

Shifting Proximities onderzoekt de manier waarop mensen maatschappelijke en technologische veranderingen ervaren en hoe zij hierop reageren. Via acht grootschalige multi-zintuigelijke installaties wordt onze perceptie van ruimte, maar ook onze plaats daarin, op de proef gesteld.  

Alle installaties van Shifting Proximities zijn het resultaat van multidisciplinaire samenwerkingen tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, wetenschappers en muzikanten.

Voor meer info klik je hier