Zach Blass, The Doors, 2019, installation view, Edith-Russ-Haus für Medienkunst, Oldenburg, Germany. Courtesy of the Artist and Edith-Russ-Haus für Medienkunst.
Laure Prouvost, Dit learn, 2017, still. Collection Van Abbemuseum.
Eindhoven 28 november 2020 - 26 september 2021

Positions #6: Bodywork

Van Abbemuseum - In deze zesde en laatste tentoonstelling in de reeks Positions krijgen opnieuw vijf veelbelovende kunstenaars de gelegenheid nieuw en bestaand werk te tonen in de oudbouw van het museum.  Divers in geografische afkomst en in expressievormen verhouden deze kunstenaars zich ieder op hun eigen manier tot het menselijk lichaam.

De kunstenaars kijken voor deze tentoonstelling niet zozeer naar het lichaam als natuurlijk gegeven, maar meer als resultaat van de cultuur waarin het zich bevindt. Ze buigen zich over kwesties als de maakbaarheid van het lichaam, (mis)communicatie, kwetsbaarheid en de effecten van technologische ontwikkelingen op het individu en de samenleving. Van humoristisch en hallucinerend tot klinisch en onthullend nodigt het werk van deze kunstenaars de bezoeker uit via nieuwe ervaringen de kijk op het menselijk lichaam te verbreden.

Klik hier voor meer informatie!