Amsterdam 01 september 2020 - 11 oktober 2020

Roots natuurfoto tentoonstelling

HORTUS - Op zondag 6 september worden de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2020 onthuld in de Hortus Botanicus Amsterdam. De hele maand september worden de winnende beelden gepresenteerd in de vorm van een openlucht natuurfotografie tentoonstelling. In de tentoonstelling ziet u de winnende beelden van de vakjury, de winnaars van de publieksprijzen en een selectie uit de genomineerden.  

De Roots Natuurfotowedstrijd wordt al meer dan 15 jaar georganiseerd vanuit het Natuurmagazine Roots en is een van de belangrijkste wedstrijden voor Nederlandse natuurfotografie. Diverse – inmiddels bekende-  natuurfotografen zoals Jasper Doest, Leon Baas, Edwin Giesbers en Theo Bosboom hebben als beginnend fotograaf ooit een prijs gewonnen in deze wedstrijd.  

Dit jaar werden er ruim 6.500 foto’s ingezonden. Uiteenlopend van herfsttaferelen met eekhoorns, ontluikende krokussen in het vroege voorjaar tot een oog in oog confrontatie met de steenuil. De Nederlandse natuur blijkt wederom een onuitputtelijke bron van prachtige taferelen. Vooral voor wie voor dag en dauw op pad gaat en bereid is geduldig  in het gras te liggen, want je moet wel wat over hebben voor zulke unieke beelden. Gelukkig doen deze fotografen dat graag en kunnen wij als publiek nu ook wegdromen bij deze bijzondere Hollandse landschappen.  

Uit de 6.500 ingezonden foto’s heeft de vakjury een prijswinnaar geselecteerd in de categorieën: vogels, overige dieren, plantenrijk, landschap, insecten, art of nature en jongeren tot en met 25 jaar. Ook het publiek kon een stem uitbrengen voor drie publieksprijzen. In totaal hebben de foto’s ruim 2.600 stemmen gekregen. Op zondag 6 september worden de winnende beelden onthuld en daarmee de tentoonstelling geopend voor publiek. De natuurfoto’s zijn te zien in de Hortus Botanicus Amsterdam van 6 september t/m 11 oktober 2020.