Ontwerper: Maison Margiela. Collectie: Haute Couture Herfst/Winter 2012 collecti. Foto: Fred Collier | Ville de Calais (Haute Dentelle).
TextielMuseum 16 november 2019 - 06 september 2020

The Art of Lace |

The Art of Lace - Van Beyoncé tot koningin Máxima, kant is volop in de mode. ’s Werelds grootste modehuizen en –ontwerpers laten nu in een unieke tentoonstelling tientallen verfijnde creaties met kant zien. Voor het allereerst in Nederland, rechtstreeks van de catwalk.

In ‘The Art of Lace’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion. Meer dan veertig stukken worden tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin. Ontdek hoe modeontwerpers samen met kantmakers nieuwe toepassingen in haute couture creëren en ervaar de veelzijdigheid van kant. 

Kant kent vele vormen. Centraal in ‘The Art of Lace’ staat het Franse Leavers kant en de samenwerking tussen specialistische kantmakers en innovatieve modeontwerpers. Leavers kant wordt geweven en oogt delicaat, maar is anders dan gebreid kant goed bestand tegen rafelen. De veelzijdigheid van het textiel heeft modeontwerpers geïnspireerd om bijzondere creaties te maken. Zo lamineerde Karl Lagerfeld kant voor een collectie voor Chanel en gebruikte Iris van Herpen een lasersnijder om een kantpatroon met een 3D-effect na te bootsen. ‘The Art of Lace’ toont zo de nieuwste trends in kant binnen haute couture. 

‘The Art of Lace’ is nog tot 6 septemeber te zien in het TextielMuseum. Klik hier voor meer informatie en om je timeslot te reserveren.