Annita Smit, Onderweg, 2020. Foto: Anja Loepa
Annita Smit, Clash 2020 I, 2015. Foto: Anja Loepa
Den Haag 28 juni 2021 - 19 september 2021

Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in woord en beeld

Escher in Het Paleis - Deze zomer presenteert Escher in Het Paleis de papierkunst van Annita Smit in de duotentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in woord en beeld met de Kloosterkerk in Den Haag. In Escher in Het Paleis wordt de papierkunst van Annita Smit getoond naast de prenten van M.C. Escher.

Escher in Het Paleis verwelkomt de driedimensionale papierkunstobjecten van de Nederlandse kunstenaar Annita Smit  tussen het werk van M.C. Escher. Smit gebruikt in haar fijnzinnige kunstwerken papier op driedimensionale wijze. Voor de objecten in deze tentoonstelling heeft Smit gebruik gemaakt van restanten van bijbelproductie en oud bijbelpapier. Haar werk kenmerkt zich door de verfijning, subtiele kleuren en detaillering. Wat op afstand één kleine wereld lijkt, blijkt te zijn opgebouwd uit minuscule gesneden en gekleurde stukken ragfijn papier.

Tijd en Eeuwigheid draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker en brengt beeld en woord samen in papierobjecten en gedichten. Het is een duotentoonstelling, gepresenteerd in Escher in Het Paleis en in de Kloosterkerk, beide gelegen aan het Lange Voorhout te Den Haag.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling!