Rinus Roelofs
Loek Bos
Anton Vrede
Den Haag 21 mei 2021 - 14 september 2021

Voorhout Monumentaal 2021

Pulchri Studio - Kunstenaars van Pulchri Studio zijn druk bezig geweest met het inrichten van een beeldententoonstelling op het middenpad van het Lang Voorhout! 

Pulchri Studio hoopt met deze expositie de vroegere traditie van Den Haag Sculptuur nieuw leven in te blazen. De 174-jarige vereniging is dit jaar 120 jaar aan het Voorhout gevestigd. Voorzitter Marieta Reijerkerk: “Door van het Lange Voorhout een podium te maken voor hedendaagse beeldhouwkunst, ontstaat een zeer laagdrempelige kunstactiviteit voor een breed publiek. Juist nu, na een periode van maatregelen en lockdowns zijn openluchttentoonstellingen hét middel om het publiek met kunst in aanraking te brengen.”    

De kunstenaars komen uit alle windhoeken en sommigen zijn goed vertegenwoordig in museale collecties. Na allerlei vormen van lockdowns is er, volgens curator André van Lier, een groeiende behoefte aan vrijheid en diversiteit ontstaan. Daarom worden de kunstwerken zo geselecteerd dat er een afwisselende expositie ontstaat qua onderwerpen, afmetingen, materialen en uitstraling. Een tentoonstelling die eigenlijk het (naderende) eind van de pandemie viert.         

De tentoonstelling strekt zich ook uit tot in het monumentale gebouw van Pulchri Studio. Op het bordes, in de hal en in de binnentuin worden kleinere werken geplaatst. Ook vinden er verschillende solo- en groepstentoonstellingen plaats met gerenommeerde beeldhouwers.  

Klik hier voor alle deelnemende kunstenaars en meer informatie over de tentoonstelling!