Kara Walker, Barack Obama as Othello "The Moor" With the Severed Head of Iago in a New and Revised Ending by Kara E. Walker, 2019, courtesy The Joyner / Giuffrida Collection
Tilburg 19 februari 2022 - 24 juli 2022

A Black Hole is Everything a Star Longs to Be

De Pont - De Amerikaanse kunstenaar Kara Walker exposeert met een groot overzicht van tekeningen en films in De Pont museum in Tilburg.

Kara Walker toont voor het eerst in dertig jaar een tentoonstelling van haar privé-archieven. Dit zijn meer van 650 tekeningen, schetsen, collages, knipsels en tekstwerken. Ze worden in een niet-chronologische volgorde getoond. 

De tekeningen worden afgewisseld met enkele animaties en stop-motionfilms van Kara, die aansluiten bij haar werken op papier. Kara kreeg begin jaren negentig bekendheid met panorama's van geknipte zwart-wit silhouetten. Hiermee sneed ze onderwerpen aan die vaak onbesproken bleven, zoals slavernij, de verhoudingen tussen zwart en wit en racisme. 

A Black Hole is Everything a Star Longs to Be is van 19 februari 2022 t/m 24 juli 2022 te zien in De Pont museum in Tilburg. 

Klik hier voor meer informatie.