OUD AGENDAITEM

A Different View in de Beurs van Berlage

Beurs van Berlage - De Sixtijnse Kapel in Rome wordt elk jaar druk bezocht, per jaar bezoeken vier miljoenen mensen de kapel. De kapel heeft prachtige plafondfresco’s van Michelangelo. In de expositie ‘A Different View’ worden de tijdloze fresco’s op een nieuwe manier getoond. 

Musea, de kunsthistoricus prof. Dr. Arnold Nesselrath, gerenommeerd directeur en journalist Ingo Langner en H.E. Walter Cardinal Brandmüller, geven met 'A Different View' een heel ander beeld van de werken van Michelangelo weer: de tentoonstelling toont fotomechanisch gereproduceerde kopieën bijna in originele grootte en op een manier die bezoekers uitnodigt om ernaar te kijken op een contemplatieve en tegelijkertijd enthousiaste manier. Waar je in de Sixtijnse kapel moet opkijken, liggen in de tentoonstelling de werken op de grond, zodat de bezoekers rondom de gigantische meesterwerken kunnen lopen waardoor er een unieke ‘andere kijk’ mogelijk is op de meesterwerken van Michelangelo.

De tentoonstelling A Different View is van 26 januari tot en met 12 mei 2019 te zien in de Beurs van Berlage. Klik hier voor meer informatie.