foto Bas Czerwinski
OUD AGENDAITEM

A half truth is a whole lie

Kunsthal Rotterdam A Half Truth is a Whole Lie nu te zien in de Kunsthal Rotterdam, een muurschildering van kunstenaar Saïd Kinos. Taal, typografie, symbolen, (sociale) media en communicatie tussen mensen, vormen Kinos’ grootste inspiratiebronnen. Hij is gefascineerd door het razendsnelle tempo en de daarmee gepaard gaande vergankelijkheid van onze hedendaagse communicatie. Met dit ‘site-specific’ werk maakt Saïd Kinos deel uit van het talenontwikkelingsprogramma Kunsthal Light.

Voor Kunsthal Light #21 speelt Kinos met woorden en zinnen, breekt ze af, en combineert deze tot een nieuwe, abstracte boodschap. De collage van beelden vormt een visuele metafoor voor de overkill aan informatie die we dagelijks tot ons krijgen. De samengevoegde letters en symbolen geven net als ‘clickbait’, ‘fake news’ en ‘headline journalistiek’ een gefragmenteerde versie van de werkelijkheid weer. De felle en contrastrijke kleuren in ‘A Half Truth is a Whole Lie’ zorgen voor overdaad en komen bijna op je af in de lange en smalle etalage van de Kunsthal.

Saïd Kinos (1988, Rotterdam) is een kunstenaar met een passie voor communicatie en typografie. In 2006 start hij met de opleiding journalistiek in Utrecht waarna hij zijn opleiding vervolgt aan de Willem de Kooning Academie en in 2012 zijn Bachelor Grafisch Ontwerpen behaalt. De afgelopen jaren heeft Kinos zich vooral gefocust op schilderingen in de binnen- en buitenruimte met opdrachten in Londen, Denver, Los Angeles en Guangzhou. Ook dichter bij huis is zijn werk in de openbare ruimte te zien. In 2019 ontving hij een beurs van het stimuleringsfonds Creatieve Industrie en was zijn werk te zien op het International Street Art Festival POW! WOW! in de Afrikaanderwijk van Rotterdam-Zuid. 

A half truth is a whole lie is te zien van 19 oktober t/m 16 februari in Kunsthal Rotterdam. Klik hier voor meer info.